Skip to main content
Kom naar de Vredesdienst voor dieren
Nassaukerk, De Wittenkade 111, 1052 AG, Amsterdam d.d. vrijdagavond 23 december 2022
> aanvang 19.30 uur (inloop 19.00 uur)
> goed met openbaar vervoer te bereiken
De Vredesdienst voor dieren roept op om kerst vleesloos te vieren en ons te bezinnen op onze omgang met andere dieren. De Vredesdienst voor dieren heeft geen religieus karakter. Ook dit jaar, 2022, is er weer een boeiend programma met muziek, zang, gedichten en bijzondere sprekers. Onder andere zijn er toespraken van de cabaretier Janneke de Bijl, hoogleraar mens-dier studies Maarten Reesink en Pippa (7 jaar). De dienst wordt geleid door dichter Hans Bouma. De toegang is gratis. Na afloop is er de mogelijkheid tot gezellig napraten onder het genot van een lekker vegan hapje en drankje.
De Vredesdienst voor dieren is ook thuis te volgen via www.vredesdienst.nl/live-stream. Een programma dat ons kan inspireren om ons te blíjven inspannen voor de bevrijding, de rehabilitatie van de zo miskende en vernederde dieren, speciaal de zogenaamde ‘consumptiedieren’. Bijvoorbeeld de dieren die met Kerst massaal op ons bord belanden. Kerst, het feest van de vrede, maar al die dieren hebben geen hap van die vrede mogen proeven. De Vredesdienst voor dieren is een initiatief van Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp en Diervriendelijk Nederland en wordt ondersteund door onderstaande dierenorganisaties.
Om de Vredesdienst voor dieren te beleven hoef je niets te betalen. Wel vragen we net zoals voorgaande jaren aan de bezoekers en digitale kijkers om een vrijwillige donatie te geven aan een door ons gekozen goed dierendoel. Dit jaar zamelen we geld in voor alle geredde dieren die op De Nobele Hoeve wonen.
MOOIE KERSTGEDACHTE: KERSTCOLLECTE VOOR DE NOBELE HOEVE
De Nobele Hoeve is opgericht door Margarit Gerrits. Het is haar missie om van De Nobele Hoeve een ruimte te creëren waarin dieren hun eigenheid kunnen leren uitdrukken. Ieder dier op De Nobele Hoeve is een individu en heeft een eigen verhaal te vertellen. Ze zijn gered van de slacht, uit de bioindustrie of uit een andere door mensen veroorzaakte ellendige situatie. De varkens, geiten, schapen, stieren, pony’s, paarden en hanen hebben allemaal hun eigen verhaal. Bij De Nobele Hoeve kunnen ze ondanks de veroorzaakte pijn en trauma eindelijk genieten van hun zijn.
Wil je de geredde dieren die op De Nobele Hoeve wonen steunen stort dan je kerstgift op rekeningnummer NL49 TRIO 0338 6348 86 ten name van Stichting De Nobele Hoeve onder vermelding van kerstgift.
TIP voor de bezoekers: neem contact geld mee voor de kerstcollecte en eventuele consumpties na afloop.
* Wij verzoeken mensen om hun hond thuis te laten want het is voor de hond geen pretje om een paar uur stil te zitten en zich stil te houden. De Vredesdienst voor dieren gaat niet over huisdieren, maar juist over ál die miljoenen dieren, die maar al te vaak vergeten worden – ver weggestopte dieren die op het bord belanden. Hulphonden zijn uiteraard wel welkom.
De vredesdienst is een initiatief van Ds. Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp en Diervriendelijk Nederland
Ondersteund door:
Red een Legkip
Sea First Foundation
Bont voor Dieren
Caring Vets
Dier & Recht
House of Animals
Stichting Wings for Animals
Stichting KonijnenBelangen
Varkens in Nood
Het Huis van de dieren
Stichting De Varkensschuur
Animal Save Nederland
Ongehoord
Plenty Food Nederland
De Vissenbescherming
Fauna4Life
Rechten voor al wat leeft
GAIA
Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Ganzenbescherming Nederland
Akka’s Ganzenparadijs
Stichting Dierenopvang Savanah
Stichting Dierennood
Faunabescherming
Konijn in Nood
Stichting Melief
Dierenrechten Alliantie
Stichting de Nobele Hoeve
Koeienrusthuis De Leemweg