Skip to main content

Veelgestelde vragen

Bezorgen

Op welke dag leveren jullie de boxen?

Wij leveren altijd op maandag tussen 17.00 en 22.00 uur.

Als ik nu een box bestel, op welke maandag krijg ik deze thuisbezorgd?

Op de homepage – onder ‘Menu in de box’ – zie je de exacte datum van onze eerstvolgende levering. Wanneer je bestelt krijg je meteen een bevestigingsmail waarin deze datum ook wordt aangegeven.

Geven jullie een concreet tijdstip wanneer mijn box wordt bezorgd?

Ja, onze transporteur stuurt altijd een track & trace met de te verwachten bezorgtijd. De boxen worden altijd op maandag tussen 17:00 en 22:00 uur bezorgd.

Leveren jullie gratis in heel Nederland en Vlaanderen?

Ja, met uitzondering van de Waddeneilanden leveren wij gratis in alle steden en dorpen in Nederland en Vlaanderen.

Kan ik ook een box voor iemand anders bestellen?

Dat kan zeker: in het bestelproces kan je behalve het factuuradres ook een ander verzendadres opgeven. Het is ook mogelijk een cadeaubon voor iemand te kopen zodat de gelukkige ontvanger zélf kan bepalen wanneer hij of zij de box wil bestellen.

Wat als ik niet thuis ben op het moment dat de box wordt bezorgd?

Je kunt bij je bestelling aangeven dat, als je niet thuis bent, je box bijvoorbeeld in de achtertuin of bij bepaalde buren moet worden afgeleverd. Ook kun je de box op een ander adres laten bezorgen.

Worden de boxen gekoeld geleverd?

Ja, onze boxen worden geleverd met milieuvriendelijke, plasticvrije koelelementen die de inhoud 12 tot 24 uur koel houden. Om de versheid van onze producten te garanderen, worden de boxen bovendien in speciaal gekoelde ruimtes ingepakt.

Wordt de box milieuvriendelijk en bewust naar de klant vervoerd?

Ja, natuurlijk! Onze boxen worden met elektrische wagens bij onze klanten thuisbezorgd door onze transportpartner.

Maaltijdboxen

Wat is het verschil tussen een abonnement of een losse box?

Een abonnement is voordeliger en makkelijker. Je ontvangt dan wekelijks een box, zonder dat je eraan hoeft te denken om opnieuw een bestelling te plaatsen. Bovendien zijn de boxen met een abonnement 5% goedkoper dan wanneer je eenmalig bestelt.
Een losse box (zonder abonnement dus) bied je de mogelijkheid om af en toe te bestellen of kennis te maken met Vegan Today.

Kan ik een abonnement stoppen of pauzeren wanneer ik maar wil?

Jazeker, geen enkel probleem. De enige voorwaarde is dat je het ons doorgeeft voor dinsdagavond 23:59 uur.

Hoe kan ik mijn abonnement stoppen of pauzeren?

Dat is erg makkelijk. Log in op je account op de Vegan Today website. Daar zie je op je profielpagina de opties om te stoppen of te pauzeren.

Zijn er kosten verbonden aan het pauzeren of beëindigen van een abonnement?

Nee, er zijn geen enkele extra kosten aan verbonden.

Zitten de receptkaarten ook in de box of moet ik online kijken?

Ja, elke box bevat per gerecht een afgedrukte receptkaart. Je vindt de recepten ook op onze site onder ‘Recepten’.

Moet ik zelf nog extra ingrediënten kopen?

Je hebt alleen maar olie, zout en peper nodig en af en toe een beetje azijn. Dit kan je van tevoren zien in de online recepten wanneer jij bestelt. Ook op de afgedrukte receptkaart die je in je box vindt, wordt dit aangegeven.

Waar komen jullie groenten vandaan?

Onze verse ingrediënten komen meestal van eigen bodem; zo is de footprint kleiner en helpt de samenwerking met Nederlandse boeren de groei van onze economie. Wij gebruiken zoveel mogelijk biologische producten voor een goede impact op onze gezondheid en onze planeet.

Is het mogelijk om voor meer dan 4 mensen te bestellen?

Ja, zeker! Als je ons een email stuurt via ‘contact’ (op onze website) regelen wij een grotere box voor je.

Allergieën

Houden jullie rekening met mensen die een allergie of voedselintolerantie hebben?

De producten in de box zijn gelabeld zodat iedereen weet welke ingrediënten ze bevatten. Helaas is het niet mogelijk om de inhoud van de box per persoon te veranderen.

Zijn jullie maaltijden glutenvrij?

Sommige recepten zijn wel glutenvrij en andere zijn makkelijk glutenvrij te maken door een paar ingrediënten te vervangen. In dat geval kan de klant zelf voor de vervangende ingrediënten zorgen.

Overig

Moet ik een oven hebben of bijzonder keukengerei?

Wij geven van tevoren bij elk recept aan wat je nodig hebt. Een oven, blender (of staafmixer) en kleine dingen zoals een vergiet zijn het enige bijzondere keukengerei dat je af en toe nodig hebt.

Zit er plastic in jullie verpakking?

Alle ingrediënten die wij zelf inpakken zijn volledig plasticvrij. Wij gebruiken tassen en bakjes gemaakt van PLA: 100% plantaardig plastic dat volledig afbreekbaar is. Af en toe sturen wij je in de box consumentenverpakkingen van bekende merken, waarvoor zij plastic gebruiken.