Skip to main content

Door Matthijs den Hollander

Wat is een gezonde lifestyle?

Een gezonde lifestyle is een klassiek rijtje van goed bewegen, sporten, goed eten, genoeg slapen, veel plezier, een financiële vitaliteit en niet teveel zorgen. Een vrij overzichtelijke set variabelen dus.

Onze stelling is dat genot van eten en drinken de beslissende factor is in die set variabelen. Genot van eten en drinken beïnvloedt alles. Eten en drinken is misschien wel de meest eenvoudige, voor de hand liggende en over het hoofd geziene manier om je beter te gaan voelen. Er zijn namelijk veel momenten op een dag dat je iets eet en drinkt. Als je al die momenten doordesemt met natuurlijk, plantaardig eten, verandert je energielevel compleet. Gegarandeerd.

Als je plantaardig eet, raak je zo zuiver afgestemd op je eigen natuur en de natuur om je heen dat je verslaafd raakt aan een ‘natural high’ die met geen pen te beschrijven is. En dat niet af en toe, maar eigenlijk de hele dag. Zoals de 100% vegan Lewis Hamilton, de jonge zesvoudig wereldkampioen Formule 1, het verwoordt: ‘Once you go over the hill, you cannot go back’.

Hoe werkt dat?

Eigenlijk heel simpel. Een voorbeeld. Wanneer je je goed voelt door wat je proeft en in je lichaam brengt, ga je vanzelf beter letten op je aantal slaapuren. Je raakt verslaafd aan dat lekkere gevoel. Je wil nog meer van dat. Meer energie hebben, meer zin in het leven. Vervolgens krijg je ook zin om meer te gaan bewegen, meer buiten te zijn. En zo gaat het vliegwiel draaien. Je ziet ineens kansen in je financiële situatie die je voorheen niet zag. Je wil nog eerder naar bed en nog dieper slapen…. En zo gaat het maar door. Het principe is: meer, meer, meer. Zo is het leven ook bedoeld. Het leven draagt het vermogen in zich par excellence en by nature om je zo goed mogelijk te voelen qua gezondheid, energie, vitaliteit en geluk.

Hoe komt the magic op gang?

In ons geval niet door een cursus of een mentaal proces. Of door jezelf iets op te leggen. Nee. De magic komt op gang via je maag en via je mond! Via genot dus. Genot, meerdere momenten per dag. Op je bord, in je glas. En dan op je smaakpapillen en in je lichaam.

De woorden beschrijven de ervaring.

En woorden kunnen je zeker op sleeptouw nemen. Maar wij zijn overtuigd dat alleen het proeven van de plantbased cuisine kan overtuigen. Laat ons dat voorwerk voor jou doen, zodat jij het proeft. Het is tegek om samen op te trekken in dit heerlijke avontuur van genot en te ontdekken wat de natuur wil prijsgeven.

Jou rest maar 1 ding: give it a try en geniet.

Wij garanderen: je vliegwiel gaat draaien.

Are you in?