Skip to main content

Lekkere knoflookrijst met een romige tomaat-kokos-crème met spinazie, bekroond met gemarineerde tofu. Vol belangrijke voedingsstoffen om je weerstand te versterken.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water voor de rijst: 2 pers.: 400 ml water / 4 pers.: 800 ml

olie, zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

200 g volkoren rijst , 200 ml kokosmelk, 300 g spinazie, 1 blik tomatenblokjes, 185 g tofu, 4 el sojasaus, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl uienpoeder, 2 knoflooktenen, peper

3 – 4 personen

400 g volkoren rijst , 400 ml kokosmelk, 600 g spinazie, 2 blikken tomatenblokjes, 270 g tofu, 8 el sojasaus, 4 tl knoflookpoeder, 4 tl uienpoeder, 4 knoflooktenen, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Snij de tofu in dunne rechthoekige plakjes. Marineer ze 10 minuten in een kom met de helft van de sojasaus.

Stap 2:
Snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe wat olie in een pan en bak hierin de knoflook voor 1 minuut op hoog vuur. Voeg dan de rijst toe en bak tot de knoflook goudbruin is. Voeg de hierboven aangegeven hoeveelheid water en wat zout naar smaak toe en laat de rijst op laag vuur koken tot het water geabsorbeerd is.

Stap 3:
Doe in een pan: de kokosmelk, spinazie, tomatenblokjes en de andere helft van de sojasaus. Voeg ook de knoflookpoeder, uienpoeder en wat peper toe. Warm alles op en roer tot het een crème is geworden.

Stap 4:
Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de plakjes gemarineerde tofu tot ze krokant zijn aan de randen.

Stap 5:
Serveer de spinazie-tomaten-crème aan een kant van een kom, de rijst aan die andere kant en bekroon met de gebakken tofu.