Skip to main content

Een lekkere curry boordevol nutriënten. Gekruide rijst, gember, kikkererwte, verse spinazie en wortels. De smaken van India op je bord.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

150 g zilvervliesrijst, 1 uien, 4 tenen knoflook, 4 cm gember, 2 wortels, 1 blik kikkererwten, 2 tl maïszetmeel, 120 g spinazie, 1 tl kerriepoeder, ½ tl gemalen komijnzaad, 1 tl chilipoeder, 2 takjes koriander, peper

3 – 4 personen

300 g zilvervliesrijst, 2 uien, 8 tenen knoflook, 8 cm gember, 4 wortels, 2 blikken kikkererwten, 4 tl maïszetmeel, 240 g spinazie, 2 tl kerriepoeder, 1 tl gemalen komijnzaad, 2 tl chilipoeder, 4 takjes koriander, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Doe de rijst in een pan met water (1½ maal zoveel water als rijst) en een beetje zout. Breng aan de kook en laat koken tot de rijst zacht is geworden en het water is geabsorbeerd.

Stap 2:
Snij intussen de ui in grove stukken. Snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel over de lengte en dan in blokjes van 5 mm. Schil en snijd de gember in hele kleine blokjes.

Stap 3:
Fruit de ui en driekwart van de knoflook in een beetje olie.

Stap 4:
Voeg de wortel, gember, komijn en kerrie toe en bak 2 minuten mee.

Stap 5:
Giet de kikkererwten af in een zeef en voeg met 200 ml water (400 ml voor 3-4 personen) toe aan de gesmoorde groenten. Kook 5 minuten tot de wortel gaar is.

Stap 6:
Los in een kop met 2 el koud water (4 el voor 3-4 personen) het maïszetmeel op en roer door de curry. Laat het zachtjes indikken, breng op smaak met zout en peper en de chilipoeder.

Stap 7:
Doe een beetje olie in een pan en bak op hoog vuur de spinazie met de rest van de knoflook. Serveer de rijst, curry en spinazie op een bord en decoreer met de koriander.