Skip to main content

Wat een lekkere curry vol proteïne. Met voedzame aardappelen en kikkererwten, en die heerlijke Indiase smaak van kerrie, gemaakt van o.a. het supergezonde kurkuma en een final touch van appel met kaneel.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout 

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

325 g aardappelen, 150 g boerenkool, ½ chilipeper, 3 cm gember, 150 ml kokosmelk, ½ prei, 2 el rozijnen, 1 el curry, 1 tl kaneel, 1 blik kikkererwten (zonder vocht), 1 appel

3 – 4 personen

650 g aardappelen, 300 g boerenkool, 1 chilipeper, 6 cm gember, 300 ml kokosmelk, 1 prei, 4 el rozijnen, 2 el curry, 2 tl kaneel, 2 blik kikkererwten (zonder vocht), 2 appels

Stap voor stap

Stap 1:
Breng een pan met ruim water en een beetje zout aan de kook.

Stap 2:
Schil de aardappelen en snijd ze in medium-kleine blokjes. Trek van alle bladeren boerenkool het blad los van de harde middennerf (de nerf gebruik je niet). Snijd het boerenkoolblad in grove stukken. Doe dan de aardappelen en boerenkool tegelijk in de pan. Kook tot de boerenkool zacht is en giet dan af.

Stap 3:
Snijd de appels in kwarten. Schil ze, verwijder het klokhuis en snijd dan in kleine blokjes. Snijd de prei een  aantal keren over de lengte en daarna overdwars in kleine stukjes. Schil de gember en snijd zeer fijn.

Stap 4:
Zet een wok (of koekenpan) op het vuur met een beetje olie. Voeg de appel, de prei en de gember toe. Roerbak een paar minuten. Als de appel zacht wordt, voeg dan de rozijnen toe. Roerbak nog even door en zet van het vuur af.

Stap 5:
Schep de roerbakmix in een kookpan. Voeg de aardappel en boerenkool toe en schep om. Voeg dan curry en kaneel toe en een beetje zout.

Stap 6:
Giet het vocht van de kikkererwten af. Doe ze in de pan en roer. Voeg dan de kokosmelk toe. Schep alles rustig om tot de kokosmelk begint te koken.

Stap 7:
Serveer het gerecht gedecoreerd met de gesneden chilipeper naar smaak.