Skip to main content

Dit is een superlekkere en voedende maaltijd! Kleine krokante aardappelblokjes uit de oven met knoflook en rozemarijn maken een cirkel voor een romige mix van adzuki-bonen met bulgur en mosterd.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

600 g aardappelen, 1 kleine zoete aardappel, 1 blik adzuki-bonen, 1 stengel bosui, 1 el knoflookpoeder, 1 el rozemarijn, 1 bouillonblokje, 50 g bulgur, 2 el mosterd

3 – 4 personen

1,2 kg aardappelen, 2 kleine zoete aardappels, 2 blikken adzuki-bonen, 2 stengels bosui, 2 el knoflookpoeder, 2 el rozemarijn, 2 bouillonblokjes, 100 g bulgur, 4 el mosterd

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2:
Snijd de aardappelen in kleine vierkante blokjes. Doe ze in een kom en voeg knoflookpoeder, rozemarijn, een scheut olie en zout toe. Hussel goed door elkaar.

Stap 3:
Leg de aardappelblokjes op een bakplaat. Zet gedurende 25 minuten in de oven. Na tien minuten draai je de blokjes om met een spatel.

Stap 4:
Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Breng een pan met de bulgur, water (2 delen water op 1 deel bulgur) en de zoete aardappelblokjes aan de kook. Doe het (de) bouillonblokje(s) erbij en roer af en toe. Wanneer de bulgur het water heeft geabsorbeerd, zet het vuur uit en sluit af met een deksel.

Stap 5:
Snijd de bosui in dunne ringetjes. Bak ze in een pan met wat olie. Na een paar minuten voeg je de adzuki-bonen met het vocht toe. Roer even, laat opwarmen en zet het vuur uit.

Stap 6:
Doe het vuur weer zachtjes aan onder de pan met bulgur en doe de adzuki-bonen met bosui erbij. Voeg de mosterd toe. Roer goed en laat even pruttelen.

Stap 7:
Haal de aardappelblokjes als deze gaar en krokant zijn uit de oven. Serveer de bulgurmix op een bord. Serveer de aardappel er omheen (zie foto).