Skip to main content

Een aardappelpuree gerecht uit de oven, gevuld met oesterzwammen, vegan gehakt en vers dragon-kruid. Bedekt met blaadjes witlof als de schubben van een draak. Monsterlijk lekker!

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water voor de aardappelpuree: 2 pers.: 300 ml water / 4 pers.: 600 ml,

olijfolie, zout

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 ui, 2 witlof, 1 zakje aardappelpuree, 100 g plantaardig gehakt, 1 takje verse dragon, 100 g oesterzwammen, 250 ml sojamelk, 1 el knoflookpoeder, 2 el tomatenpuree, 1 tl nootmuskaat, peper

3 – 4 personen

2 ui, 4 witlof, 2 zakjes aardappelpuree, 200 g plantaardig gehakt, 2 takjes verse dragon, 200 g oesterzwammen, 500 ml sojamelk, 2 el knoflookpoeder, 4 el tomatenpuree, 2 tl nootmuskaat, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230°C.

Stap 2:
Breng een pan met water, de witlof en wat zout aan de kook. Kook ca. 10 min. tot de witlof gaar is, giet af en laat afkoelen.

Stap 3:
Snipper de ui. Snijd de stam van de oesterzwam en snijd deze in plakjes. Snijd de rest van de oesterzwammen in reepjes. Pluk de blaadjes van de dragon en snijd ze zeer fijn.

Stap 4:
Doe de ui met wat olie in een wok of koekenpan en roerbak een paar minuten. Als de ui begint te karamelliseren, voeg dan het plantaardig gehakt en de oesterzwammen toe met wat peper en zout. Roerbak nog een paar minuten. Voeg dan de knoflookpoeder en tomatenpuree toe en meng goed.

Stap 5:
Zet intussen een pan met de voorgeschreven hoeveelheid water, sojamelk, nootmuskaat en een beetje zout op het vuur. Doe de aardappelpureepoeder er meteen bij en roer goed. Als de puree begint te koken, kook nog 1 minuut door onder constant roeren.

Stap 6:
Neem een ovenschaal en verdeel de helft van de aardappelpuree plat over de bodem. Doe de gehakt-oesterzwammen-mix overheen. Sluit het pastaatje af met een bovenlaag van het restant puree.

Stap 7:
Snijd een klein stukje van de achterkant van de witlof (zodat de blaadjes loskomen). Verdeel de blaadjes gelijkmatig over de puree (zie gerechtfoto). Strooi er ook wat zout en olijfolie over. Verdeel er dan de fijngesneden dragon over en zet de schaal nog 15 minuten in de oven.