Skip to main content

Zin in een delicieuze plantaardige soep? Proef deze eens. Pompoen en witte bonen met de geur en smaak van rozemarijn. Geserveerd met geroosterde spruitjes. Een heerlijke maaltijdsoep boordevol gezondheid.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water voor de soep: 1-2 pers.: 750 ml water / 3-4 pers.: 1500 ml

olie, zout

Benodigdheden

oven, bakpapier, blender, broodrooster

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

250 gr spruitjes, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 bouillonblokje, 1 tl rozemarijn poeder, 1 blik cannellini bonen, 400 g pompoen, 2 sneetjes volkorenbrood, peper

3 – 4 personen

500 gr spruitjes, 2 uien, 2 teen knoflook, 2 bouillonblokjes, 2 tl rozemarijn poeder, 2 blikken cannellini bonen, 800 g pompoen, 4 sneetjes volkorenbrood, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de ruwe uiteinden van de spruitjes af en snijd elk spruitje in twee. Schil de ui en knoflook en snijd ze fijn. Schil de pompoen en snijd in grote blokken.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verspreid de gehalveerde spruitjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel ze met olie en breng ze op smaak met zout en peper.

Stap 3:
Rooster de spruitjes tot ze een beetje bruin zijn. Schep ze af en toe om zodat aan alle kanten bruin worden.

Stap 4:
Doe een beetje olie in een grote kookpan. Voeg de uien toe en roerbak tot ze gekarameliseerd zijn. Roer de knoflook erdoor en bak nog een minuut.

Stap 5:
Voeg de hierboven aangegeven hoeveelheid water toe. Voeg ook het/de bouillonblokje(s), de pompoenstukken en de rozemarijnpoeder toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen.

Stap 6:
Haal de soep van het vuur af. Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te maken. Giet daarna de cannellini-bonen af en roer de bonen door de soep. Voeg naar smaak zout en peper toe. Warm de soep nog even op.

Stap 7:
Rooster het volkorenbrood en snijd in vierkante croutons. Bestrooi in een kom de soep met de geroosterde croutons en serveer de spruitjes aan de kant van de soepkom.