Skip to main content

Prikken maar! Zo lekker heb je aubergine nog nooit geproefd, met de ingestoken teentjes knoflook en geroosterd in de oven. Een supercombi met de rozemarijn geparfumeerde aardappeltjes.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout en peper

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 aubergine, 400 g krieltjes, 1 tak verse rozemarijn, 3 knoflooktenen, 1 tl gemberpoeder, 1 tl, knoflookpoeder, 2 vegan worsten, 2 el vegan boter

3 – 4 personen

2 aubergines, 800 g krieltjes, 2 takken verse rozemarijn, 10 knoflooktenen, 2 tl gemberpoeder, 2 tl, knoflookpoeder, 4 vegan worsten, 4 el vegan boter

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230 graden.

Stap 2:
Laat de vegan boter smelten in een pan.

Stap 3:
Pluk de blaadjes van het rozemarijntakje en snijd ze fijn.

Stap 4:
Snijd de krieltjes in plakjes van 3 mm en mix in een kom met de helft van de gesmolten boter, de knoflookpoeder, gemberpoeder, de gesneden rozemarijn en een beetje zout en peper.

Stap 5:
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en smeer er met een keukenkwast het restant gesmolten boter op. Verdeel de aardappelen er overheen (laat ruimte over voor de aubergines).

Stap 6:
Schil en snijd de knoflooktenen in kwarten. Snijd de aubergine door de helft. Leg de helften op het bakpapier met de platte kant naar beneden en prik in de bolle bovenkant met een mes 6 diepe, gekruiste sneetjes.  Doe een kwart knoflookteen in elke snede. Smeer een beetje olie en zout over de aubergines en zet ze in de oven tot de aardappels bruin zijn, dan is ook de aubergine klaar.

Stap 7:
In de tussentijd bak je de vegan worsten in een pan met een beetje olie.