Skip to main content

Aubergine, een bijzondere groente, erg gewaardeerd door zijn hoge gehalte aan antioxidanten, kan ook bijdragen aan een gezond gewicht, een stabiele bloedsuikerspiegel en een lager risico op hartziektes. Hier samen met de vezels volle bulgur, goed voor je darmwerking en spijsvertering. Gezond en lekker!​

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 aubergine, 100 g tempeh, 130 g bulgur, 50 g geraspte kaas, 1 el Italiaanse kruiden, 2 el sojasaus, 7 spinazieblaadjes, 2 el mayo, 2 el vegan boter, peper

3 – 4 personen

2 aubergines, 200 g tempeh, 260 g bulgur, 100 g geraspte kaas, 2 el Italiaanse kruiden, 4 el sojasaus, 14 spinazieblaadjes, 4 el mayo, 4 el vegan boter, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven op 140 graden.

Stap 2:
Snijd de aubergine over de lengte door de helft. Lepel het vruchtvlees eruit en beschadig de aubergine niet.  Snijd het vruchtvlees in kleine stukken.

Stap 3:
Bestrijk de uitgelepelde aubergines met olie en zout aan de binnen en buitenkant en zet ze 10 minuten in de oven, daarna omdraaien en laat nog 7 minuten in de oven.

Stap 4:
Tussentijds snijd je de tempeh in blokjes en bak dit in een pan met een beetje olie. Na een paar minuten voeg je het vruchtvlees van de aubergine, de Italiaanse kruiden en een beetje zout toe.

Stap 5:
Doe de bulgur in een pan met twee keer zoveel water als bulgur en laat het geheel zo’n 10 minuutjes koken. Proef of de bulgur gaar is en voeg de boter en een beetje zout naar smaak toe.

Stap 6:
Vul de halve aubergines met de tempeh en vruchtvlees en bedek dit met de geraspte kaas. Laat dan nog 5 minuten gratineren in de oven.

Stap 7:
Serveer (zoals op de foto) de bulgur, de rauwe spinazieblaadjes met de mayo, en de halve gevulde aubergine.