Skip to main content

In dit vegan Aziatische topgerecht geniet je van Chinese kool, een zeer gezonde groente voor je immuunsysteem. Heerlijk in combinatie met dikke rijst-noedels en verse ingrediënten als wortel en champignons.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

azijn: 1-2 pers.: 4 tl / 3-4 pers.: 8 tl

zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 ui, 2 tenen knoflook, 1 wortels, 650 gr Chinese kool, 200 g champignons, 200 g voorgekookte udon, 1 el sojasaus, 2 g sesamzaad, 1 el bruine suiker

3 – 4 personen

2 uien, 4 tenen knoflook, 2 wortels, 1300 g Chinese kool, 400 g champignons, 400 g voorgekookte udon, 2 el sojasaus, 4 gr sesamzaad, 2 el bruine suiker

Stap voor stap

Stap 1:
Schil en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de Chinese kool in reepjes en de champignons in plakjes.

Stap 2:
Verhit de ui en champignons in een wok of koekenpan met een klein beetje water (net genoeg om het grootste deel van de bodem van de pan te bedekken). Verhit op middelhoog vuur, regelmatig roerend, tot de uien doorzichtig zijn, (ongeveer 4 minuten).

Stap 3:
Voeg de hierboven voorgeschreven hoeveelheid azijn en de suiker toe aan de pan met champignons en roer goed. Voeg ook de knoflook, wortel en de helft van de Chinese kool toe. Blijf roerbakken. Voeg indien nodig extra water toe zodat de inhoud niet te veel blijft plakken.

Stap 4:
Voeg de udon noedels toe aan de pan met groente. Doe de resterende helft van de Chinese kool en de sojasaus erbij en roerbak twee minuten.

Stap 5:
Serveer het gerecht en bestrooi met de sesamzaadjes. Voeg indien gewenst nog een paar druppels sojasaus toe.