Skip to main content

Deze pasta wil zingen van genot. De spruitjes zijn geroosterd in de oven met kardemom en vegan boter. De aubergine-saus schijnt over de pasta als een zon. Wat een stralende culinaire ervaring!

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie en zout

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

250 g spruitjes, 2 el plantaardige boter, 1 tl kardemom, 1 aubergine, 2 bosuien, 150 g volkoren fusilli, 2 el knoflook, 2 el sojasaus, 1 blik gepelde tomaten, 1 el bruine suiker

3 – 4 personen

500 g spruitjes, 4 el plantaardige boter, 2 tl kardemom, 2 aubergine, 4 bosuien, 300 g volkoren fusilli, 4 el knoflook, 4 el sojasaus, 2 blik gepelde tomaten, 2 el bruine suiker

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230°C.

Stap 2:
Snijd het voetje van de spruitjes. Snijd ze daarna in tweeën en doe ze in een kom.

Stap 3:
Doe de boter in een kleine pan op laag vuur met de kardemom en een beetje zout en roer goed. Als de boter gesmolten is, schenk deze over de spruitjes en roer goed, zodat de boter zich verspreidt.

Stap 4:
Doe de spruitjes op een bakplaat in de oven. Na 10 minuten: draai de spruitjes, dan nog 5 minuten in de oven.

Stap 5:
Breng een pan met ruim water en een beetje zout aan de kook. Als het kookt, voeg de fusilli-pasta toe. Kook tot deze ‘al dente’ is, dan afgieten.

Stap 6:
Snijd de aubergine in plakjes van ca. 1 cm. Snijd elke plak daarna in platte reepjes van ca. 0,5 cm. Snijd de witte onderkant van de bosui in ringetjes. Snijd de groene delen van de bosui diagonaal in schuine stukjes.

Stap 7:
Zet een wok of koekenpan op het vuur met een beetje olie. Roerbak hierin de aubergine en de bosui tot de aubergine zacht is geworden. Voeg ook de knoflookpoeder en de sojasaus toe en roer goed. Voeg nu ook de gepelde tomaten toe en de bruine suiker en roer goed.

Stap 8:
Serveer de aubergine-saus op het bord met de fusilli-pasta erbovenop. Bekroon het gerecht met de spruitjes.