Skip to main content

De knoflook, citroen en peterselie trekken diep in de olie en maken een lekker gremolata. Als kroon op dit gevulde en rijke groentengerecht uit de oven word je maaltijd een feest.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, olijfolie en zout

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1/2 paprika, 200 gr gekookte rode bonen, 1/2 ui, 2 knoflookteentjes, 1 kleine zoete aardappel, 2 aardappelen, 4 takjes peterselie, 1/2 citroen, peper

3 – 4 personen

1 paprika, 400 gr gekookte rode bonen, 1 ui, 4 knoflookteentjes, 2 kleine zoete aardappel, 4 aardappelen, 8 takjes peterselie, 1 citroen, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2:
Schil en snijd de zoete aardappel en aardappel in blokjes. Doe in een pan met water en een beetje zout en kook dit halfgaar en giet dan af.

Stap 3:
Gremolata: schil en hak de knoflook en de peterselie heel fijn en doe deze in een bakje met de olijfolie. Pers de citroen en voeg het sap toe. Mix tot de olie een groenachtige kleur krijgt.

Stap 4:
Schil de ui en snijd fijn.

Stap 5:
Snijd de paprika in reepjes.

Stap 6:
Meng op een bakplaat de beide soorten gekookte aardappels, de paprikareepjes en de ui. Voeg een scheutje gremolata toe, meng en zet in de voorverwarmde oven.

Stap 7:
Bak tot de aardappelen bruin zijn, daarna voeg je de bonen toe en zet nog 5 minuten terug in de oven.

Stap 8:
Haal uit de oven en voeg het laatste scheutje gremolata toe, voeg zout en peper naar smaak toe en bovenop nog wat versnipperde peterselie.