Skip to main content

Een heerlijk recept met gepaneerde tofu en noedels in pindasaus.
De naam is een eerbetoon aan Geoffrey Deckers, een groot activist voor dierenrechten en oprichter van Diervriendelijk Nederland. Geoff heeft het aardse plotseling verlaten in 2020, maar zijn werk, energie en liefde voor dieren blijven zeker doorgaan.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie en zout

 

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

250 gr tofu, 40 gr sugarsnaps, 125 gr noedels, 1 tl kala namak, 12 el bloem, 4 tl paprikapoeder, 6 el panko, 3 el pindakaas, 4 el sojasaus

3 – 4 personen

500 gr tofu, 80 gr sugarsnaps, 255 gr noedels, 2 tl kala namak, 24 el bloem, 8 tl paprikapoeder, 12 el panko, 6 el pindakaas, 8 el sojasaus

Stap voor stap

Stap 1:
Giet de tofu af en rol het in een theedoek. Knijp een beetje in de doek om extra water eruit te laten lopen. Wij willen de tofu zo droog mogelijk.
Snijd de tofu in grote vingers van ongeveer 1 cm dik. Doe ze in een kom en voeg 3 kwarten van de sojasaus en de helft van de paprikapoeder toe. Mix goed, tofu omdraaien zonder de vingers kapot te maken en laat ze marineren.

Stap 2:
Neem twee borden. In bord 1 mix je de kala namak, de rest van de paprikapoeder en de helft van de bloem. Voeg een beetje water toe en roer tot een saus. In bord twee mix je de panko en de andere helft van de bloem.

Stap 3:
Neem een vinger tofu en leg op bord 1. Draaien dan door het mengsel tot de vinger overal bedekt is. Daarna doe je hetzelfde op bord 2. Leg ze daarna op een ander schoon bord. Doe dit met elke vinger.

Stap 4:
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Doe de noedels erin en kook tot ze gaar zijn. Voeg de sugarsnaps een minuut voor dat de noedels klaar zijn ook toe.

Stap 5:
Giet de noedels en de sugarsnaps af in een zeef maar bewaar een beetje van het lekwater in de pan. Voeg aan het lekwater de pindakaas en de rest van de sojasaus in de pan toe en roer goed om er een saus van te maken. Vis de sugarsnaps uit de noedels. Doe de noedels terug in de pan en mix goed met de pindasaus.

Stap 6:
Zet een koekenpan op hoog vuur met een beetje olie. Als de olie lekker heet is, frituur dan de tofu-vingers kort aan alle kanten tot ze goudbruin zijn geworden.

Stap 7:
Serveer de noedels met de krokante tofu-vingers. Serveer de sugarsnaps erbovenop.