Skip to main content

Een perfecte voedzame maaltijd, dit rijstgerecht met prei, champignons en vegan kaas. Met heerlijke filets gemaakt van tempeh. Gezond eten kan zo lekker zijn!

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water: 1-2 pers.: 240 ml water / 3-4 pers.: 480 ml

olie, zout, peper

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

100 gr risottorijst, 8 kastanjechampignons, 2 laurierbladeren, 2 tenen knoflook, 1 ui, 1 courgette, 120 gr prei, 75 gr vegan geraspte kaas, 1 tl gedroogde oregano, 2 el edelgist, 140 gr tempeh, 1 el sojasaus

3 – 4 personen

200 gr risottorijst, 16 kastanjechampignons, 4 laurierbladeren, 4 tenen knoflook, 2 uien, 2 courgette, 240 gr prei, 150 gr vegan geraspte kaas, 2 tl gedroogde oregano, 4 el edelgist, 280 gr tempeh, 2 tl sojasaus

Stap voor stap

Stap 1:
Snipper de ui, snijd de courgette in stukjes en de knoflook in fijne stukjes. Snijd de champignons plakjes, was de prei en snij over de lengte doormidden en dan diagonaal in reepjes van een halve centimeter.

Stap 2:
Fruit de ui een paar minuten in een soeppan met wat olie. Voeg de helft van de knoflook, de laurier en oregano toe, bak nog 1 minuut en zet het vuur laag.

Stap 3:
Voeg de rijst toe aan de gefruite ui. Voeg de hierboven aangegeven hoeveelheid water met een flinke snuf zout en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en kook 6 minuten. Meng daarna de champignons en courgette door de rijst, voeg nog wat water toe indien nodig, meng goed en laat op laag vuur nog 5 minuten koken.

Stap 4:
Bak de prei 2 minuten op hoog vuur in een koekenpan met een beetje olie. Goed omscheppen om aanbranden te voorkomen. Doe de rest van de knoflook erbij, bak 1 minuut mee. Sprenkel 1 of 2 el water over de prei, zet het vuur laag en doe het deksel erop. Laat 5 minuten stoven. Meng de edelgist door de kaas en strooi over de prei. Deksel weer erop plaatsen en even mee laten stoven.

Stap 5:
Snijd de tempeh in filetplakjes en bak ze goudbruin in een flinke scheut olie. Verdun de sojasaus met eenzelfde hoeveelheid water als sojasaus en giet over de tempeh. Hussel de tempeh door de sojasaus en bak beide zijden tot de tempeh droog is.

Stap 6:
Breng de risotto op smaak met zout en peper. Als de kaas gesmolten is, serveer de prei naast de risotto en de gebakken tempeh.