Tofu met sinaasappelsaus

Asianbloemkool rijstEen lekkere krokante tofu geserveerd met rijst geparfumeerd met knoflook en sperziebonen. Alles gekroond met een heerlijke sinaasappelsaus geserveerd met bosuien en kumquats, een kleine fruitsoort die heel veel vitamine C bevat en zit boordevol vezels. Kumquats eet je altijd met de schil. Lekker en fris!​
Bestel onze box
Tijd: 25 minuten Benodigd: oven

Wat krijg je in je box

 

Rijst


Tofu


Knoflook


Maiszetmeel


Gemberpoeder


Kumquats


Speziebonen


Sinaasappel


Bosui


Sojasaus


Wat moet je zelf thuis hebben

Olie, zout, rijstazijn (of azijn) en stroop (of suiker). 

Ingrediënten

1 - 2 pers. 200 g rijst, 2 knoflook tenen, 240 g tofu, 4 el maizena, 1 tl gemberpoeder, sap van 1/2 sinaasappel, 1 tl rijst azijn, 2 el sojasaus, 4 el water, 1 tl stroop of suiker, 150 g sperziebonen, 2 bosui, 2 kumquats

 
3 - 4 pers. 400 g rijst, 4 knoflook tenen, 480 g tofu, 8 el maizena, 2 tl gemberpoeder, sap van 1 sinaasappel, 2 tl rijst azijn, 4 el sojasaus, 8 el water, 2 tl stroop of suiker, 300 g sperziebonen, 4 bosui, 4 kumquats

Stap 1:
Verwarm de oven op 250 graden. 

Stap 2:
Schil en snijd de knoflook in plakjes en bak samen met de rijst in een hoge pan met een lepel olie. Roer goed. Voeg dubbel water aan de rijst toe en laat het koken op laag vuur en de deksel een stukje vrijlaten. 

Stap 3:
Doe 2 el olie in een kom (4 el voor 4 persoon), een snufje zout, en 2 el maizena (4 el voor 4 persoon) en roer tot een saus is geworden. Leg een bakpapier op de ovenplaat en smeer dit in met een beetje olie. Snijd de tofu in grote/medium blokken, leg ze in de kom en meng goed met de saus. Leg ze op het ingevette bakpapier. Verlaag de oven naar 200 graden en zet de tofu in de oven tot het een beetje bruin en krokant is geworden (ong. 7 minuten). 

Stap 4:
Snijd de puntjes van de sperziebonen af en breng aan de kook in een pan met water en zout. Kook tot ze gaar zijn (ong. 5 minuten).  

Stap 5:
Maak de saus: in een kleine sauspan roer (zonder het vuur aan te zetten) 2 el olie (4 el voor 4 persoon) , de gemberpoeder, de sinaasappelsap, de rijstazijn, sojasaus, 2 el maizena (4 el voor 4 persoon) en het water. Roer goed en zet daarna op laag vuur zonder te stoppen met roeren voor 2 minuten of tot de saus is verdikt. 

Stap 6:
Snijd de kumwats (met schil) in plakjes en de bosui in diagonale ringen. Serveer deze boven de maaltijd om er een mooi en smaakvolle presentatie van te maken.
VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 638, Eiwit 17, Koolhydraten 558, Suiker 9, Vet 12, Verzadigd vet 2,  Natrium 160