Rodekoolstoofpot met worstjes

Asianbloemkool rijstGeniet maar van dit gerecht vol van kleur en smaak. Met lekkere vegan worstjes en een saus gemaakt van sojayoghurt en mosterd.

 
Bestel onze box
Tijd: 18 minuten 

Wat krijg je in je box

 

Rode kool


Appel


Laurier


Rozijnen


Kaneel


Maiszetmeel


Worstjes


Aardappels


MosterdSojayoghurt
 
 


 

Wat moet je zelf thuis hebben

Olijfolie en Zout 

Ingrediënten

1 - 2 pers. 300 gr rode kool, 1 appel, 4 laurierbladeren, 20 gr rozijnen, tl kaneel, 2 el maiszetmeel, 4 vegan worstjes, 800 gr vastkokende aardappels, 2 el sojayoghurt, 1 el mosterd, olijfolie
​
3 - 4 pers. 600 gr rode kool, 2 appels, 8 laurierbladeren, 40 gr rozijnen, 2 tl kaneel, 4 el maiszetmeel, 8 vegan worstjes, 1600 gr vastkokende aardappels, 4 el sojayoghurt, 2 el mosterd, olijfolie

Bereidingswijze video


Stap voor stap recept

Ingrediënten:

150 gr rode kool
0,5 appel in stukjes gesneden
2 laurierbladeren
10 gr rozijnen
snufje kaneel
1 el maizena
worstjes
vastkokende aardappels
olijfolie
1 el mosterd
2 el sojayoghurtBereidingstijd: 18 minuten

 

Stap 1:

Snij de rode kool en appel in reepjes of stukjes van ongeveer 2 a 3 cm. Stop ze in een steelpannetje met daarbij de laurierbladeren, rozijnen en de kaneel. Zorg dat er een bodempje water onderin staat en kook 10 minuten.

Stap 2:
Breng intussen in een pannetje water aan de kook (of waterkoker) voor de aardappels, zodat die straks onder komen te staan. Boen de aardappels goed schoon of schil ze en snij ze daarna in hapklare stukken. Als het water kookt, voeg een flinke snuf zeezout toe en kook de aardappels ongeveer 6-8 minuten.

Stap 3:
Roer de rodekoolstoofpot even door, zodat alles goed gaar wordt.

Stap 4:
Meng de sojayoghurt en mosterd tot een gladde mosterddip.

Stap 5:
Als je makkelijk in de rode kool prikt is deze gaar genoeg, anders nog iets langer koken. Los de maïzena in een kommetje op in een scheut koud water, voeg toe aan de rode kool. Roer goed, zodat het zonder klonten indikt. Voeg naar smaak zeezout en peper toe.

Stap 6:
Bak intussen de worstjes bruin in olijfolie.

Stap 7:
Als je in de aardappel prikt en het valt uit elkaar, dan zijn ze gaar. Giet ze af en serveer met de stoofpot en garneer de worstjes met de mosterddip.


VOEDINGSWAARDEN
per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 620, kJ 2594, Eiwit 22, Koolhydraten 93, Suiker 14, Vet 16, Verzadigd vet 3, Natrium 100