Portobello-burger met zoete aardappel

Asianbloemkool rijstEen gezonde vegan burger met portobello in plaats van brood. Lekker met rucola, rode ui, tomaat, augurk en sausjes. Geserveerd met zoete aardappel frietjes. Een feest op je bord!

Recept van: Joris Holtermans
Bestel onze box
Tijd: 20 minuten Benodigd: nvt

Wat krijg je in je box

 

Vegan burger


Portobello


Zoete aardappel


Tomaat


Rode ui


Augurk


Witte kool


Rucola


Bbq saus


Vegan mayo


Sateprikker

 

Wat moet je zelf thuis hebben: Olie en Zout 

Ingrediƫnten

1 - 2 pers. 2 vegan hamburgers, 4 portobellos, 300 gr zoete aardappel, 2 tomaten, 2 augurken, 1/4 klein witte kool, 40 gr rucola, 6 el bbq saus, 6 el vegan mayo, 2 sateprikkers
3 - 4 pers. 4 vegan hamburgers, 8 portobellos, 600 gr zoete aardappel, 4 tomaten, 4 augurken, 1/2 klein witte kool, 80 gr rucola, 12 el bbq saus, 12 el vegan mayo, 4 sateprikkers 

Portobello-burger met zoet aardappel - stap voor stap recept

Stap 1:

Schil de zoete aardappel en snij in parten of grote frieten. Verhit in een koekenpan een scheut zonnebloemolie en bak eerst 2 minuten op hoog vuur, keer ze regelmatig om en zet dan het vuur laag. 

Stap 2:
Snij de rode ui, tomaat en augurk in dunne plakken. De witte kool snij je in dunne slierten. Draai de zoete aardappel nog eens om.

Stap 3:
Neem een grote koekenpan en op hoog vuur bak je; in de ene helft zonder olie de portobello's (op de bovenkant) en de andere helft in zonnebloemolie de burger. Keer de burger om zodat ie aan beide kanten goed gebakken is. Druk met de spatel op de portobello's, zodat ze platter worden en daardoor warmer.

Stap 4:
Draai de zoete aardappels nogmaals om en bestrooi ze met wat zeezout.


Stap 5:
Leg op een bord de portobellos op zijn kop, daarop komt de burger te liggen. 'Versier' de burgers met alle gesneden toppings, de rucola en de helft van de sausjes. Bovenop komt de andere portobello te liggen. Steek de sateprikker erdoor, zo blijft het geheel bij elkaar.

Stap 6:
Serveer met de gezouten zoete aardappel en de rest van de sauzen.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 880, kJ 3681, Eiwit 25, Koolhydraten 86, Suiker 48, Vet 44, Verzadigd vet 4, Natrium 518