Geoffrey's liefde voor dieren

Asianbloemkool rijstGeoffrey’s liefde voor dieren is een heerlijk recept! Gepaneerde tofu met noedels in pindasaus.
De naam is een eerbetoon aan Geoffrey Dekkers, een grote activist voor dierenrechten en oprichter van Diervriendelijk Nederland. Geoff heeft het aardse plotseling verlaten afgelopen jaar maar zijn werk, energie en liefde voor dieren blijft zeker doorgaan.
Bestel onze box
Tijd: 25 minuten 

Wat krijg je in je box

 

Tofu


Sugarsnaps


Noedels


Kala namak


Bloem


Paprikapoeder


Panko


Pindakaas


Sojasaus


Wat moet je zelf thuis hebben

Olie en zout

Ingrediënten

1 - 2 pers. 250 gr tofu, 40 gr sugarsnaps, 125 gr noedels, 1 tl kala namak, 12 el bloem, 4 tl paprikapoeder, 6 el panko, 3 el pindakaas, 4 el sojasaus.

 
3 - 4 pers. 500 gr tofu, 80 gr sugarsnaps, 255 gr noedels, 2 tl kala namak, 24 el bloem, 8 tl paprikapoeder, 12 el panko, 6 el pindakaas, 8 el sojasaus.

Stap voor stap recept

Ingrediënten:

50 gr vegan kipstukjes
60 gr witte basmatirijst
120 ml water
0,5 paksoy in reepjes van 1 cm gesneden
35 gr ananasstukjes op sap (sap ook gebruiken)
0,5 wortel, in de lengte door de helft en dan in halve maantjes gesneden
0,5 rode paprika in reepjes van 4 cm gesneden
0,5 ui in halve manen gesneden
1 tl tamari (0,5 voor de kipstukjes en 0,5 voor de wokschotel)
2 cm gember
1 tl rijstazijn
1 teen knoflook
0,5 el maïzena
25 gr geroosterde gezouten cashewnoten
 

 

Stap 1:
Giet de tofu af en rol het in een theedoek. Knijp een beetje in de doek om extra water eruit te laten lopen. Wij willen de tofu zo droog mogelijk.

Stap 2:
Snijd de tofu in grote vingers van ongeveer 1 cm dik. Doe ze in een kom en voeg 3 kwarten van de sojasaus en de helft van de paprikapoeder toe. Mix goed, tofu omdraaien zonder de vingers kapot te maken en laat ze marineren.

Stap 3:
Neem twee borden. In bord 1 mix: de kala namak, de rest van de paprikapoeder en de helft van de bloem. Voeg een beetje water toe en roer tot een saus. In bord twee mix: de panko en de andere helft van de bloem.

Stap 4:
Neem een vinger tofu en leg op bord 1, omdraaien tot het mengsel de vinger overal bedekt. Daarna doe je hetzelfde op bord 2. Leg ze daarna op een ander schoon bord.

Stap 5:
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Doe de noedels erin en kook tot ze gaar zijn.. Voeg de sugarsnaps een minuut voor dat de noedels klaar zijn ook toe.

Stap 6:
Doe de noedels en de sugarsnaps in een zeef en bewaar een beetje van dat lekwater in de pan. Voeg de pindakaas en de rest van de sojasaus in de pan toe en roer goed om er een saus van te maken. Vis de sugarsnaps uit de noedels. Doe de noedels terug in de pan en mix goed met de pindasaus.

Stap 7:
Herhaal stap nummer 4. Doe dan de tofu in een pan met hete olie en frituur  kort beide kanten van de tofu-vingers tot ze goudbruin zijn geworden.

Stap 8:
Serveer de noedels met de krokante tofu-vingers. Serveer de sugarsnaps erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 689, Eiwit 14, Koolhydraten 64, Suiker 6, Vet 12, Verzadigd vet 2,  Natrium 160