Buddha bowl

Asianbloemkool rijst  
Een traktatie voor de smaak en voor de ogen door de mooie kleuren van dit gerecht en de verschillende texturen door de mix van rauwe en gekookte groenten. Met het gezonde en bijzondere Japanse Ume su (azijn van pruimen)​. Een Aziatische combinatie om blij van te worden aan tafel.
Bestel onze box
Tijd: 30 minuten 

Wat krijg je in je box

 

Basmati-rijst


Zoete aardappel


Tempeh


Bosui


Ume su


Kiemen


Radijsjes


Spinazie


Sojasaus


Sesam-olie

 

 

 


 

Ingrediënten

1 - 2 pers. 100 gr volkoren basmatirijst, 400 gr zoete aardappel, 140 gr tempeh, 2 bosuien, 50 gr kiemen, 10 radijsjes, 25 gr spinazie, 3 el sojasaus, 2 el olijfolie, 2 tl geroosterde sesamolie, 2 el ume su
3 - 4 pers. 200 gr volkoren basmatirijst, 800 gr zoete aardappel, 280 gr tempeh, 4 bosuien, 100 gr kiemen, 20 radijsjes, 50 gr spinazie, 6 el sojasaus, 4 el olijfolie, 4 tl geroosterde sesamolie, 4 el ume su

Boeddha bowl -bereidingswijze video


Boeddha bowl - stap voor stap recept

Stap 1:

Spoel de rijst in een zeef en breng met een snuf zeezout aan de kook (1 1/2 hoeveelheid water op 1 hoeveelheid rijst). Kook ongeveer 35 minuten met de deksel erop. Controleer halverwege of het niet al drooggekookt is, zo nodig wat water erbij doen.

Stap 2:
Schil de zoete aardappel, snij in 5 mm dikke schijven en bak in olijfolie op middelhoog vuur. Regelmatig keren en dan het vuur laag zetten. Bak in totaal ongeveer 5-7 minuten.

Stap 3:
Intussen was je de radijsjes, de bosui en de spinazie. Snij de radijs in plakjes, de bosui fijngesneden en de spinazie snij je grof. Marineer de radijsjes in de 1/2 van de ume su.

Stap 4:
Leg de bataat op een schaaltje weg en bak de tempehschijven in ruime hoeveelheid olijfolie op hoog vuur. Regelmatig keren tot ze goudbruin zijn. Verspreid 2/3 van de sojasaus goed erover en keer de schijven om, zodat aan alle kanten sojasaus ingetrokken is.

Stap 5:
Serveer in een grote Aziatische kom de rijst, met rondom/erop de tempeh, zoete aardappel, de radijsjes, spinazie en bosui bovenop. Meng de ingrediënten voor de dressing: umesu, olijfolie, 1/3 tamari, 4 el water voor 2 per. box (of 8 el water voor 4 per. box)  en sesamolie en besprenkel over de maaltijd.


VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: Kcal 654, kJ 2736, Eiwitten 21 gr, Koolhydraten 91 gr, Waarvan suikers 6 gr, Vet 30 gr, Verzadigd vet 4  gr, Natrium 1454 mg