Asian bloemkoolrijst

Asianbloemkool rijst Dit recept brengt je naar de lekker smaak van de Aziatische keuken met een verse groen accent van onze eigen bodem.
Bestel onze box
Tijd: 25 minuten Benodigd: blender

Wat krijg je in je box

Bloemkool


Wortel


Knoflook


Tofu


Champignon


Limoen


Bosui


Paprika


Chili


Baby gems


Kokosmelk


Sojasaus


Koriander


Sambal


Pinda's


 

 

Wat moet je zelf thuis hebben

Azijn, zout, olie, strop of suiker

Ingrediënten

1 - 2 pers. 1/2 bloemkool, 2 wortels, 2 teentjes knoflook, 80 gr tofu, 6 kastanje champignons, sap van 1/2 limoen, 2 stengels bosui, 1 rode paprika, 1 chili, 2 baby gems, 2 el sojasaus, 1 bos verse koriander, 40 gr pinda's, 4 el fijne pindakaas, 2 el kokosmelk
 
3 - 4 pers. 1 bloemkool, 4 wortels, 4 teentjes knoflook, 160 gr tofu, 12 kastanje champignons, sap van 1 limoen, 4 stengels bosui, 2 rode paprika, 2 chili, 4 baby gems, 2 el sojasaus, 1 bos verse koriander, 80 gr pinda's, 8 el fijne pindakaas, 4 el kokosmelk

Asian bloemkoolrijst - bereidingswijze video

    
Vegan Today TV
Host: Maryen van Castro
Speciale gast : Francis van de Wiel (Ademreis)
Chef-kok: Joris HoltermansAsian bloemkoolrijst - stap voor stap recept

Stap 1:
Maal de bloemkool en wortel in een blender of keukenmachine of probeer zo fijn mogelijk te snijden.

Stap 2:
Snij de knoflook en chili heel fijn, de champignons en paprika in dunne reepjes, de bosui in dunne ringen en de tofu in blokjes van 1 cm. Hak de pinda’s grof.

Stap 3:
Bak in een koekenpan in zonnebloemolie of sesamolie eerst de paprika, 1 minuut op hoog vuur. Voeg dan de champignons toe, knoflook en chili en bak nog 2 minuten. Als laatste doe je de bosui erbij en zet laag. Breng op smaak met de helft van de sojasaus en knijp de limoen uit boven de pan.

Stap 4:
Bak de wortel-bloemkool’rijst’ een paar minuten mee met de gebakken paprika en champignons. Zet uit en dek af met een deksel.

Stap 5:
In een andere pan met een scheutje zonnebloem of sesamolie, bakje de tofublokjes 3 minuten op middelhoog vuur, onder voortdurend voorzichtig omscheppen. Voeg de rest van de sojasaus toe en zorg dat alle tofu de sojasaus opneemt. Meng de tofu door de rijst en dek af.
​

Stap 6:

In een klein sauspannetje verwarm je op laag vuur (niet koken) de pindakaas, kokosmelk, rijststroop (of suiker), sambal en azijn. Los met een lepel de pindakaas op in het vocht. Regelmatig roeren en eventueel water toevoegen voor de gewenste sausdikte. Na een paar minuten dikt de saus vanzelf in.

Stap 7:
Haal intussen de bladeren los van de sla en serveer op elk blad een flinke lepel ‘rijst’. Garneer met de gehakte pinda’s, korianderblaadjes en de pittige pindasaus.


 
VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 380; kJ 1589; Eiwit 26; Koolhydraten 33; Suiker 15; Vet 10; Verzadigd vet 0; Natrium 308