Winkelwagen

De mooie kleuren van de goudoranje zon, de roze tinten van de lucht tijdens de zonsondergang van de aardappel-bietpuree en de verschillende tinten groen van ons mooie land.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper

Benodigdheden

Blender (of staafmixer)

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
1/2 Chinese kool, 1/2 venkel, 125 gr aardappelpuree, 30 gr veldsla, 2 tenen knoflook, 2 visfilet, 1 gekookte rode biet, 250 ml sojamelk, 1 tl kaneel, 1 tl kruidnagel

3 – 4 personen
1 Chinese kool, 1 venkel, 250 gr aardappelpuree, 60 gr veldsla, 4 tenen knoflook, 4 visfilets gekookte rode biet, 500 ml sojamelk, 2 tl kaneel, 2 tl kruidnagel

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de venkel over de lengte in twee helften. Snijd het harde stukje onderin (daar waar de venkel aan de wortel was verbonden) eruit en gooi weg. Snijd de venkel fijn.

Stap 2:
Snijd de Chinese kool in slingertjes, snijd de tenen knoflook fijn en doe alles samen met de venkel en een beetje olie in een bakpan of wok. Doe er een beetje zout en peper bij. Bak tot de venkel zacht is geworden (ongeveer 5 tot 7 minuten).

Stap 3:
Doe in een pan de hierboven voorgeschreven hoeveelheid water en de sojamelk. Voeg de aardappelpureevlokken toe en roer goed. Breng dan aan de kook en kook zachtjes 1 à 2 min.

Stap 4:
Snijd de biet in kwarten en doe ze in de blender samen met de aardappelpuree, de kaneel, de kruidnagel en wat zout naar smaak.

Stap 5:
Bak de visfilets in een pan met een beetje olie tot de krokante buitenlaag mooi goudbruin is geworden.

Stap 6:
Serveer visfilets, de puree en Chinese kool met venkel mooi op een bord. Decoreer het gerecht met de veldsla.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Kcal: 627, Vet: 4,6 g, Verzadigde vetten 1 g, Koolhydraten 25 g, Suiker 5 g, Eiwit, 13 g, Natrium 137 mg.

Leave a Reply