Skip to main content

Zie de visuele perfectie waarin de natuur zich blootgeeft. Deze schitterende romanesco is een bom van vitamine C, anti-oxidanten en genezende eigenschappen. De smaak is bijzonder, zeker op dit bedje van groenten met komijn.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, peper en zout

olijfolie voor de roomsaus: 1-2 pers.: 1 el / 3-4 pers.: 2 el

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 romanesco, 60 g knolselderij, 350 g aardappel, 1 tomaat, 1 teen knoflook, 1 rode ui, 1 tl komijnpoeder, 2 el sojacuisine, 1 tl nootmuskaat

3 – 4 personen

2 romanesco, 120 g knolselderij, 700 g aardappel, 2 tomaat, 2 tenen knoflook, 2 rode ui, 2 tl komijnpoeder, 4 el sojacuisine, 2 tl nootmuskaat

Stap voor stap

Stap 1:
Verwijder de blaadjes van de romanesco. Leg de romanesco in een grote pan met ruim water en zout (zorg dat de romanesco helemaal onder water staat) en breng aan de kook. Kook tot deze gaar is (prik met een vork om dit te testen).

Stap 2:
Snijd de aardappelen in kleine vierkante blokjes (schil niet). Kook ze in een pan met water en een beetje zout tot ze gaar zijn, giet af en laat even rusten.

Stap 3:
Snijd de knolselderij en de knoflookteen heel fijn. Snijd de rode ui in halve manen.

Stap 4:
Doe een beetje olie in een wok of bakpan op het vuur. Voeg de gesneden knolselderij, knoflook en ui toe en bak 2 minuten.

Stap 5:
Snijd intussen de tomaat in kleine blokjes. Doe deze na 2 minuten bij de roerbak. Voeg wat zout en peper toe en ook de komijnpoeder. Roerbak nog 2 minuten. Voeg de aardappelen toe en roerbak nog 1 minuut.

Stap 6:
Maak intussen een roomsaus met de sojacuisine, de hierboven voorgeschreven hoeveelheid olijfolie, de nootmuskaat en wat zout in een kommetje en mix goed.

Stap 7:
Leg de roerbakgroente op een schaal met de romanesco erboven op. Schenk het roomsausje over de romanesco.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 678, Eiwit 14 g, Koolhydraten 62 g, Suiker 4,5 g, Vet 7,2 g, Verzadigd vet 1,8 g, Natrium 155 mg