Winkelwagen

Dit geurige gerecht is een nieuwe ervaring in de wereld van pasta. De bite van de pompoen in een romige saus van edelgist met de subtiele smaak van verse salie brengt jouw smaakpapillen naar een ander niveau!

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
200 gr volkoren spaghetti, 300 gr pompoen, 2 takjes salie, 2 stengels bosui, 130 gr champignons, 4 el edelgist, 4 el soya-cuisine, 1 el vegan boter

3 – 4 personen
400 gr volkoren spaghetti, 600 gr pompoen, 4 takjes salie, 4 stengels bosui, 260 gr champignons, 8 el edelgist, 8 el soya-cuisine, 2 el vegan boter

Stap voor stap

Stap 1:
Breng een pan water aan de kook met een beetje zout.

Stap 2:
Snijd de bosui in kleine ringen en de champignons in dunne plakjes. Haal de zaadlijsten met de hand of een lepel uit de pompoen. Snijd dan zonder te schillen in blokjes.

Stap 3:
Pluk de blaadjes van de salietakjes en snijd ze fijn.

Stap 4:
Als het water kookt voeg je de spaghetti toe. Kook tot zij ‘al dente’ is, giet af, doe terug in de pan en meng de vegan boter erdoorheen met een beetje zout.

Stap 5:
Doe wat olie in een bakpan of wok op een middelhoog vuur en doe de pompoenblokjes erbij. Wanneer de pompoen zacht begint te worden, voeg je de bosui, salie en champignons toe. Bak met af en toe omscheppen 1 minuut door en voeg dan de soja-cuisine toe. Bak door tot alle ingrediënten gaar zijn, maar ook nog een beetje bite hebben.

Stap 6:
Haal de pan met pompoen van het vuur. Voeg nu de edelgist toe en wat peper.

Stap 7:
Serveer de pasta met het pompoen-groente mengsel.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal: 627, Vet: 4,6 g, Verzadigde vetten: 1 g, Koolhydraten:25 g, suikers:5 g, Eiwit, 13 g, Natrium 150 mg

Leave a Reply