Skip to main content
Dit regenboog-gerecht is speciaal voor ‘ Pride’. Jouw lichaam, jouw tempel. Jouw eten, jouw trots! Met rode, oranje en gele biet, bekroond met krokante tofu op een bed van romige aardappelpuree en broccoli.
30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water voor de aardappelpuree: 1-2 pers.: 450 ml water / 3-4 pers.: 900 ml

olie, zout en peper

Benodigdheden

oven, bakpapier, keukenkwast

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 rode, 1 oranje en 1 gele biet, 1 zakje aardappelpuree, 2 el sojasaus, 250 g tofu, 300 g broccoli, 4 el panko, 250 ml sojamelk, 2 el plantaardige boter, 1 ui, 1 teen knoflook

3 – 4 personen

2 rode, 2 oranje en 2 gele biet, 2 zakjes aardappelpuree, 4 el sojasaus, 500 g tofu, 600 g broccoli, 8 el panko, 500 ml sojamelk, 4 el plantaardige boter, 2 uien, 2 tenen knoflook

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230°C.

Stap 2:
Snijd de tofu in blokjes en doe ze in een kleine kom. Voeg de sojasaus, panko en
wat olie toe. Roer goed om en laat even marineren.

Stap 3:
Schil de bieten en snijd ze in plakjes van ca. 3 mm. Leg bakpapier op een bakplaat en besmeer (met de keukenkwast) met een beetje olie. Leg de plakjes biet op het bakpapier, besmeer ze met een beetje olie en strooi er wat zout over. Leg de tofublokjes er in een hoek van de bakplaat bij. Zet in de oven. Schep na 10 min. de bietenplakjes om en bestrooi ze met wat zout. Schep ook de tofu om. Dan weer tien minuten in de oven.

Stap 4:
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook (of stoom) tot ze beeetgaar zijn en giet af.

Stap 5:
Doe in een kleine pan de hierboven voorgeschreven hoeveelheid koud water met de sojamelk en wat zout. Voeg de plantaardige boter en de aardappelpureepoeder toe. Breng al roerend aan de kook en maak er een mooie gladde puree van.

Stap 6:
Snipper een ui en snijd de knoflookteen zeer fijn.  Neem een koekenpan en fruit in wat olie de ui en knoflook. Doe, wanneer de ui karamelliseert, de broccoli erbij met wat zout en peper en roerbak nog twee minuten.

Stap 7:
Schep de broccoli met ui op een bord. Doe een schep puree in het midden. Leg de tofu op de puree en de plakjes biet eromheen.