Skip to main content

Een delicieuse vuurtoren gemaakt van rijst met een licht van gedroogde abrikozen, in een zee van knapperige groenten uit de oven, geparfumeerd met verse kruiden.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

150 g zilvervliesrijst, 4 gedroogde abrikozen, ½ aubergine, 1/3 prei, ½ courgette, ½ puntpaprika, 2 takjes verse oregano, 2 takjes verse tijm

3 – 4 personen

300 g zilvervliesrijst, 8 gedroogde abrikozen, 1 aubergine, 2/3 prei, 1 courgette, 1 puntpaprika, 4 takjes verse oregano, 4 takjes verse tijm

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230 graden.

Stap 2:
Snijd de prei over de lengte in dunne reepjes en snijd de reepjes daarna overdwars in een lengte van 4 cm. Snijd de aubergine en de courgette in grove vierkantjes.

Stap 3:
Snijd de zoete paprika over de lengte in twee helften en verwijder de zaadjes. Snijd dan overdwars in reepjes.

Stap 4:
Pluk de blaadjes van de oregano en de tijm en snijd alles heel fijn. Snijd ook de gedroogde abrikozen in hele kleine stukjes.

Stap 5:
Doe alle ingrediënten in een kom, besprenkel met wat zout en olie en meng goed.

Stap 6:
Doe de groente in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven. Schep de groente dan om en laat nog 10 minuten in de oven.

Stap 7:
Breng water met rijst aan de kook (doe in de pan twee keer zoveel water als rijst) en een beetje zout. Laat op middelhoog vuur koken tot al het water is geabsorbeerd.

Stap 8:
Serveren: maak een mooi ‘torentje’ van rijst. Gebruik hiervoor een glas als vorm, waarin je de rijst zachtjes aanduwt waarna je het glas voorzichtig op het bord omkeert. Serveer de groente uit de oven er omheen.