Winkelmand

Tussen een laag van aardappel en een berg van bechamelsaus ligt de vulkaan lava, gemaakt met gemalen cashewnoten en zongedroogde tomaten. Een lekkere en krachtige creatie om vol te genieten.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper

Benodigdheden

Oven en blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
400 gr aardappelen, 200 gr cashewnoten, 115 gr zongedroogde tomaten, 1 el paprikapoeder, 2 el bloem, 250 ml plantaardig melk, 1 tl nootmuskaat, 1 knoflook teen, 1 tl oregano

3 – 4 personen
800 gr aardappelen, 400 gr cashewnoten, 230 gr zongedroogde tomaten, 2 el paprikapoeder, 4 el bloem, 500 ml plantaardig melk, 2 tl nootmuskaat, 2 knoflook tenen, 2 tl oregano

Stap voor stap

Stap 1

Verwarm de oven op grillstand op 220 graden.

 

Stap 2:
Schil en snijd de aardappels in 5 mm dikke plakken. Kook tot ze gaar zijn.

Stap 3:
Meng met de blender de cashewnoten, zongedroogde tomaten, paprikapoeder, knoflook, oregano en zout. Voeg een beetje water toe om makkelijker te blenden. Het moet een compacte massa worden, niet te dik en niet te vloeibaar.

Stap 4:
Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet ze en bedek de bodem van een diepe ovenschaal met de plakken. Doe de cashew-massa uit de blender bovenop de aardappelen als tweede laagje. Strooi en giet een beetje zout en olijfolie erop.

Stap 5:
Doe de plantaardige melk in een pan en voeg de nootmuskaat, en klein beetje olijfolie, peper en zout toe. Roer met een garde en voeg de bloem ook toe. Blijven roeren tot de saus een beetje verdikt is.

Stap 6:
Giet de bechamelsaus gelijkmatig over de laagjes aardappel en cashew-massa.

Stap 7:
Zet in de voorverwarmde oven (op grillstand, dus alleen het bovenste gedeelte ) en laat het daar tot de bechamelsaus een beetje bruin/krokant is geworden.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 753, Eiwit 13, Koolhydraten 54, Suiker 5, Vet 8, Verzadigd vet 2,  Natrium 130

Leave a Reply