Winkelmand

Een bedje gemaakt van gestampte aardappelen met een lekkere mix van venkel, vegan gehakt en boerenkool er bovenop. Gekroond met plantaardige jus. Een heerlijke stamppot, op een andere manier gepresenteerd.​

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper

Benodigdheden

stamppostamper

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
700 gr aardappels, 150 gr boerenkool, 100 gr vegan gehakt, 1 venkel, 2 knoflook tenen, 1 tl peper, 1 tl komijnpoeder, 1 tak verse rozemarijn, 2 el vegan jus poeder

3 – 4 personen
1400 gr aardappels, 300 gr boerenkool, 200 gr vegan gehakt, 2 venkel, 4 knoflook tenen, 2 tl peper, 2 tl komijnpoeder, 2 tak verse rozemarijn, 4 el vegan jus poeder

Stap voor stap

Stap 1:
Snij de aardappels in grove stuken en doe ze in een pan met genoeg water en een beetje zout. Laat koken tot er makkelijk in geprikt kan worden met een vork.

Stap 2:
Doe de gesneden boerenkool in een andere pan met genoeg water en laat het koken tot de boerenkool gaar is. Giet het water af, maar bewaar een beetje voor de stamppot.

Stap 3:
Snij de venkel in twee en haal de “oksel” (het harde, driehoekige stukje onderaan) eruit. Snij de rest in fijne reepjes. Snijd de knoflook fijn.

Stap 4:
Pluk de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze fijn.

Stap 5:
Doe een beetje olie in een pan en bak de venkel tot het begint te glazen. Voeg de knoflook, de rozemarijn en het gehakt toe en bak alles 3 minuten. Voeg een beetje zout toe naar smaak.

Stap 6:
Stamp de aardappelen tot een stamppot met een stamper. Gebruik het bewaarde water van de gekookte boerenkool om de consistentie van de stamppot te bepalen. Voeg de komijnpoeder, peper en een beetje olijfolie toe. Creëer met de stamppot op een bord een rond bed voor de boerenkool/venkel mix.

Stap 7:
Volg de instructies van het pakje met vegan juspoeder.

Stap 8:
Serveer de boerenkool/venkel/gehakt mix bovenop de gestampte aardappelen en giet de jus erover.

 

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 732, Eiwit 13, Koolhydraten 48, Suiker 6, Vet 8, Verzadigd vet 1, Natrium 125

 

Next Post

Leave a Reply