Winkelmand

Een krokante tofu, geserveerd met door knoflook geparfumeerde rijst en sperziebonen. Alles bekroond met een heerlijke sinaasappelsaus en kumquats, een kleine fruitsoort die heel veel vitamine C en vezels bevat. Kumquats eet je altijd met de schil. Lekker en fris!

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
water: 1-2 pers.: 4 el / 3-4 pers.: 8 el
stroop (of suiker): 1-2 pers.: 1 tl / 3-4 pers.: 2 tl
azijn: 1-2 pers.: 1 tl / 3-4 pers.: 2 tl

olie en zout

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
200 g rijst, 2 knoflook tenen, 240 g tofu, 4 el maizena, 1 tl gemberpoeder, sap van 1/2 sinaasappel, 2 el sojasaus, 150 g sperziebonen, 2 bosui, 2 kumquats

3 – 4 personen
400 g rijst, 4 knoflook tenen, 480 g tofu, 8 el maizena, 2 tl gemberpoeder, sap van 1 sinaasappel, 4 el sojasaus, 300 g sperziebonen, 4 bosui, 4 kumquats

Stap voor stap

Stap 1
Verwarm de oven op 230 graden.

Stap 2:
Schil en snijd de knoflook in plakjes en bak samen met de rijst in een hoge pan met een lepel olie. Roer goed. Voeg dubbel water aan de rijst toe en laat het koken op laag vuur (deksel een stukje vrijlaten).

Stap 3:
Doe 2 el olie in een kom (4 el voor 4 personen), een snufje zout, en de helft van de maïzena en roer tot het een saus is geworden. Leg een bakpapier op de ovenplaat en smeer deze in met een beetje olie. Snijd de tofu in grote/medium blokken, leg ze in de kom en meng goed met de saus. Leg ze dan op het ingevette bakpapier. Verlaag de oven naar 200 graden en zet de tofu in de oven tot het een beetje bruin en krokant is geworden (ca. 7 minuten).

Stap 4:
Snijd de puntjes van de sperziebonen af en breng ze aan de kook in een pan met water en zout. Kook tot ze gaar zijn.

Stap 5:
Maak de sinaasappelsaus: in een kleine sauspan roer (zonder het vuur aan te zetten) 2 el olie (4 el voor 4 personen), de gemberpoeder, de sinaasappelsap, de hierboven voorgeschreven hoeveelheden water, stroop en azijn, de sojasaus en de andere helft van de maïzena. Roer goed en zet daarna op laag vuur zonder te stoppen met roeren voor 2 minuten (of tot de saus is verdikt).

Stap 6:
Snijd de kumquats (met schil) in plakjes en de bosui in diagonale ringen. Serveer deze boven de maaltijd om er een mooie en smaakvolle presentatie van te maken.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 638, Eiwit 17 g, Koolhydraten 58 g, Suiker 3 g, Vet 3,2 g, Verzadigd vet 1,4 g,  Natrium 160 mg

 

Leave a Reply