Winkelmand

Een lekkere krokante tofu geserveerd met rijst geparfumeerd met knoflook en sperziebonen. Alles gekroond met een heerlijke sinaasappelsaus geserveerd met bosuien en kumquats, een kleine fruitsoort die heel veel vitamine C bevat en zit boordevol vezels. Kumquats eet je altijd met de schil. Lekker en fris!​

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout, rijstazijn (of azijn) en stroop (of suiker).

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
200 g rijst, 2 knoflook tenen, 240 g tofu, 4 el maizena, 1 tl gemberpoeder, sap van 1/2 sinaasappel, 2 el sojasaus, 150 g sperziebonen, 2 bosui, 2 kumquats

3 – 4 personen
400 g rijst, 4 knoflook tenen, 480 g tofu, 8 el maizena, 2 tl gemberpoeder, sap van 1 sinaasappel, 4 el sojasaus, 300 g sperziebonen, 4 bosui, 4 kumquats

Stap voor stap

Stap 1:

Verwarm de oven op 250 graden.

Stap 2:
Schil en snijd de knoflook in plakjes en bak samen met de rijst in een hoge pan met een lepel olie. Roer goed. Voeg dubbel water aan de rijst toe en laat het koken op laag vuur en de deksel een stukje vrijlaten.

Stap 3:
Doe 2 el olie in een kom (4 el voor 4 persoon), een snufje zout, en 2 el maizena (4 el voor 4 persoon) en roer tot een saus is geworden. Leg een bakpapier op de ovenplaat en smeer dit in met een beetje olie. Snijd de tofu in grote/medium blokken, leg ze in de kom en meng goed met de saus. Leg ze op het ingevette bakpapier. Verlaag de oven naar 200 graden en zet de tofu in de oven tot het een beetje bruin en krokant is geworden (ong. 7 minuten).

Stap 4:
Snijd de puntjes van de sperziebonen af en breng aan de kook in een pan met water en zout. Kook tot ze gaar zijn (ong. 5 minuten).

Stap 5:
Maak de saus: in een kleine sauspan roer (zonder het vuur aan te zetten) 2 el olie (4 el voor 4 persoon) , de gemberpoeder, de sinaasappelsap, de rijstazijn, sojasaus, 2 el maizena (4 el voor 4 persoon) en het water. Roer goed en zet daarna op laag vuur zonder te stoppen met roeren voor 2 minuten of tot de saus is verdikt.

Stap 6:
Snijd de kumwats (met schil) in plakjes en de bosui in diagonale ringen. Serveer deze boven de maaltijd om er een mooi en smaakvolle presentatie van te maken.

 

VOEDINGSWAARDEN:

Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 638, Eiwit 17, Koolhydraten 558, Suiker 9, Vet 12, Verzadigd vet 2, Natrium 160

 

Next Post

Leave a Reply