Skip to main content

Maak zelf van een taco een originele bowl voor jouw Mexicaanse salade! Gevuld met knapperige en verse ingrediënten: zwarte bonen, avocado, rode ui, paprika en nog veel andere lekkere groente en kruiden.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

zout en olijfolie

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 rode ui, 1 tomaat, 1 avocado, 1 rode paprika, 1 baby Gem sla, ½ chili, ½ limoen, 1 bos koriander, ½ bakje tuinkers, 200 g zwarte bonen (½ blik), 2 tortillas, 2 el Tabasco, peper

3 – 4 personen

2 rode uien, 2 tomaten, 2 avocados, 2 rode paprika, 2 baby Gem sla, 1 chili, 1 limoen, 1 bos koriander, 1 bakje tuinkers, 400 g zwarte bonen (1 blik), 4 tortillas, 4 el Tabasco, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven op 200 °C. Neem een soepkom of iets anders in die vorm dat ovenbestendig is. Smeer de binnenkant in met een beetje olie. Duw een tortilla in de kom om een komvorm te maken. Herhaal dit met elke tortilla. Bak de tortilla’s dan 3 of 4 minuten in de kom of tot ze knapperig en bruin zijn aan de randen. Laat hierna buiten de oven afkoelen.

Stap 2:
Laat de zwarte bonen uitlekken.

Stap 3:
Snijd de rode ui, avocado, rode paprika en de tomaat in kleine blokjes.  Snijd de baby Gem in grove stukken en de chili fijn. Doe alles in een grote kom: de bonen, rode ui, avocado, rode paprika, tomatenblokjes, baby Gem en gesneden chilipeper.

Stap 4:
Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng het limoensap en de schil met een scheutje olijfolie en wat zout door de groenten in de kom.

Stap 5:
Pluk de korianderblaadjes en voeg ze met de geknipte tuinkers toe aan de groenten in de kom en meng het een klein beetje zodat de tuinkers te zien blijft.

Stap 6:
Schep de salade in de tortillaschalen en sprenkel de Tabasco eroverheen.