Skip to main content

De surrito is een combinatie tussen een burrito en sushi. Hier met lekkere, krokante vegan vissticks en de zeewiersmaak van nori. Geserveerd met frisse sla en cherry-tomaatjes. De vegan cuisine blijft maar verbazen en wat is dit lekker en goed voor de oceanen!

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en olijfolie

Benodigdheden

rasp

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

2 tortilla’s, 2 nori-vellen, 6 vegan vissticks, 4 el vegan mayo, ½ komkommer, 1 wortel, ½ krop sla, 10 cherry-tomaten, 20 g rucola, 2 el sojasaus

3 – 4 personen

4 tortilla’s, 4 nori-vellen, 12 vegan vissticks, 8 el vegan mayo, 1 komkommer, 2 wortels, 1 krop sla, 20 cherry-tomaten, 40 g rucola, 4 el sojasaus

Stap voor stap

Stap 1:
Smeer de tortilla’s aan een kant volledig in met de mayo.

Stap 2:
Leg een zeewier nori-vel op de mayo.

Stap 3:
Schil de komkommer en snijd deze dan in lange reepjes. Leg de komkommer-reepjes, net iets buiten het midden van de tortilla, bovenop het nori-vel, in één lijn van de ene naar de andere kant van de tortilla.

Stap 4:
Doe een beetje olie in een pan en bak de vissticks aan beide kanten goudbruin.

Stap 5:
Leg de vissticks op dezelfde lijn als de komkommer. Rasp de wortel en verdeel ook in een lijn over de vissticks.

Stap 6:
Rol de surrito op. Neem een scherp mes en snijd ‘m voorzichtig in stukjes (zie gerechtfoto) en leg de stukjes op een bord. Sprenkel over elk stukje surrito één druppel sojasaus.

Stap 7:
Snijd de sla in slingertjes (of, als je dat leuker vindt: laat de blaadjes intact zoals op de foto) en serveer deze naast de surrito. Verdeel de rucola over de sla. Verdeel de cherrytomaatjes over de sla. Sprenkel over de salade een paar druppels olijfolie en een beetje zout.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 515, Eiwit 11,8 g, Koolhydraten 52 g, Suiker 3,6 g, Vet 4,2 g, Verzadigd vet 1,2 g, Natrium 182 mg