Winkelmand

De krokant gebakken kaasburger smelt in je mond en de frisse en rijke smaken van de salade met gekookte radijsjes, mangochutney, rucola en tomaat is superlekker en origineel. Dit prikkelt je zintuigen en tovert een lach op je gezicht!

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben
olie, zout
2 pers.: 1 el bruine suiker, 250 ml azijn
4 pers.: 2 el bruine suiker, 500 ml azijn

Benodigdheden
nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
200 g radijsjes, ½ komkommer, ½ rode ui, 1 tomaat, 40 g rucola, 2 hamburgerbroodjes, 2 vegan kaasburgers, 2 el plantaardige mayonaise, 2 el mango chutney

3 – 4 personen
400 g radijsjes, 1 komkommer, 1 rode ui, 2 tomaten, 80 g rucola, 4 hamburgerbroodjes, 4 vegan kaasburgers, 4 el plantaardige mayonaise, 4 el mango chutney

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de radijsjes in plakjes en breng ze in een pan met de azijn, een beetje zout en de suiker aan de kook. Wanneer het kookt, laat de radijs 5 minuten doorkoken en giet af. (Tip: je kunt de azijn bewaren voor saladedressings).

Stap 2:
Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten. Snijd dan de komkommer over de lengte in plakken en daarna in dunne lange reepjes van ca. 10 cm (zie foto). Bestrooi de reepjes met wat zout.

Stap 3:
Snipper de rode ui. Snijd de tomaten in plakjes.

Stap 4:
Zet een bakpan met wat olie op het vuur. Als de pan heet is bak je de kaasburgers tot ze krokant zijn en de kaas begint te smelten.

Stap 5:
Snijd de broodjes in tweeën en besmeer ze met de mayonaise.

Stap 6:
Leg de broodjes op een bord en doe er een plak tomaat en een kaasburger op. Maak ernaast een bedje van rucola.

Stap 7:
Leg op de rucola de plakken tomaat, de komkommer en de gekookte radijsjes. Bestrooi met de rode ui, de mango chutney en nog wat zout.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 570, Eiwit 8,5 g, Koolhydraten 26,2 g, Suiker 3 g, Vet 12,8 g, Verzadigd vet 1,8 g, Natrium 136 mg

Leave a Reply