Winkelmand

Een superlekkere tricolore pastalade met cavolo nero, ook bekend als palmkool. Een echte bom tegen vrije radicalen, voor meer weerstand. De romige salade wordt bekroond met een gevulde passievrucht.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper

Benodigdheden

rasp

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
200 gr pasta tricolore, 4 el hummus, 1 passievruchte, 80 gr cavolo nero, 5 gr agar agar, ½ winterpeen, 4 el mayo, 6 cherry-tomaat, 1 el hennepzaad

3 – 4 personen
400 gr pasta tricolore, 8 el hummus, 2 passievruchten, 160 gr cavolo nero, 10 gr agar agar, 1 winterpeen, 8 el mayo, 12 cherry-tomaat, 2 el hennepzaad

Stap voor stap

Stap 1:
Doe de agar agar in een kommetje. Giet er wat kokend water op tot het net onder water staat en bedek met een deksel of schoteltje en laat rusten.

Stap 2:
Was de cavolo nero. Trek met je hand het blad los van de middelste harde streng (de streng gooi je weg). Snijd het losgetrokken blad in grove stukjes.

Stap 3:
Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Wanneer het kookt voeg je de pasta toe. Na 5 minuten voeg je de stukken cavolo nero toe. Laat doorkoken tot de pasta al dente is en giet af. Voeg beetje olie toe en roer goed zodat de pasta niet gaat plakken.

Stap 4:
Rasp de winterpeen en doe in een kom. Snijd de cherry-tomaten in halfjes en voeg deze toe.

Stap 5:
Neem een kleine kom en meng daarin de mayo met het hennepzaad en een beetje olie.

Stap 6:
Giet het water van de agar agar af en voeg toe aan het winterpeen-mengsel. Roer goed en voeg dit toe aan de pasta met cavolo nero. Schep het geheel voorzichtig door elkaar. Voeg nu ook het mayo-hennepzaad mengsel toe aan de pasta en schep ook dit er voorzichtig doorheen.

Stap 7:
Snij de passievrucht in twee helften. Schep de zaadjes en het vruchtvlees er met een lepel uit en meng dit door de hummus. Schep dit mengsel terug in de lege helften van de passievrucht.

Stap 8:
Serveer de pastasalade mooi op een bord met al seen kroon in het midden de gevulde passievrucht.

 

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 612, Eiwit 11 g, Koolhydraten 38 g, Suiker 4 g, Vet 5 g, Verzadigd vet 0,4 g ,  Natrium 125 mg

Leave a Reply