Winkelmand

Een klassiek stoofpotje van rode kool met rozijnen, kaneel en laurier. Winterse kruiderij die je verwarmt en voedt. De worstjes en aardappelen kleden we aan met een mosterd-yoghurtsaus. Zalig!

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
olijfolie, olie en zout

Benodigdheden
nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
300 gr rode kool, 1 appel, 4 laurierbladeren, 20 gr rozijnen, 1 tl kaneel, 2 el maiszetmeel, 4 vegan worstjes, 800 gr vastkokende aardappels, 2 el sojayoghurt, 1 el mosterd

3 – 4 personen
600 gr rode kool, 2 appels, 8 laurierbladeren, 40 gr rozijnen, 2 tl kaneel, 4 el maiszetmeel, 8 vegan worstjes, 1600 gr vastkokende aardappels, 4 el sojayoghurt, 2 el mosterd

Stap voor stap

Stap 1:
Snij de rode kool en de appel in stukjes van ongeveer 2 à 3 cm. Doe ze in een pan met daarbij de laurierbladeren, rozijnen en kaneel. Zorg dat er een bodempje water onderin staat en kook 10 minuten.

Stap 2:
Breng intussen een pan water aan de kook. Boen de aardappels goed schoon of schil ze, snij ze daarna in hapklare stukken en doe ze in het water. Als het water kookt, voeg een flinke snuf zout toe en kook de aardappels tot ze gaar zijn en giet ze af.

Stap 3:
Roer de rodekoolstoofpot even door. Zorg dat alles goed gaar wordt.
Los de maïzena in een kommetje op in een scheut koud water en voeg toe aan de rodekoolstoofpot. Roer goed voor een paar minuten, zodat het zonder klonten indikt. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Stap 4:
Meng in een kommetje de sojayoghurt en mosterd tot een gladde mosterdsaus.

Stap 5:
Bak intussen de worstjes bruin in een pan met een beetje olie.

Stap 6:

Serveer de stoofpot met de aardappels, besprenkel ze met olijfolie en een beetje zout. Garneer de worstjes met de mosterdsaus.

VOEDINGSWAARDEN
per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 620, kJ 2594, Eiwit 22 g, Koolhydraten 93 g, Suiker 14 g, Vet 16 g, Verzadigd vet 3 g, Natrium 100 mg

Leave a Reply