Winkelmand

De zoete kruidigheid van dit stoofpotje verwarmt je helemaal. Zó Hollands! Met mondwaterend lekkere vegan worstjes en een dipsaus van mosterd en mayo.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout

Benodigdheden

oven, alufolie

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
300 gr rode kool, 1 appel, 4 laurierbladeren, 20 gr rozijnen, tl kaneel, 2 el maiszetmeel, 4 vegan worstjes, 800 gr vastkokende aardappels, 2 el vegan mayo, 1 el mosterd

3 – 4 personen
600 gr rode kool, 2 appels, 8 laurierbladeren, 40 gr rozijnen, 2 tl kaneel, 4 el maiszetmeel, 8 vegan worstjes, 1600 gr vastkokende aardappels, 4 el vegan mayo, 2 el mosterd

Stap voor stap

Stap 1:
Snij de rode kool en appel in reepjes of stukjes van ongeveer 2 a 3 cm. Stop ze in een steelpannetje met daarbij de laurierbladeren, rozijnen en de kaneel. Zorg dat er een bodempje water onderin staat en kook 10 minuten.

Stap 2:
Breng intussen in een pannetje water aan de kook (of waterkoker) voor de aardappels, zodat die straks onder komen te staan. Boen de aardappels goed schoon of schil ze en snij ze daarna in hapklare stukken. Als het water kookt, voeg een flinke snuf zeezout toe en kook de aardappels ongeveer 6-8 minuten.

Stap 3:
Roer de rodekoolstoofpot even door, zodat alles goed gaar wordt.

Stap 4:
Meng de vegan mayo en mosterd tot een gladde mosterddip.

Stap 5:
Als je makkelijk in de rode kool prikt is deze gaar genoeg, anders nog iets langer koken. Los de maïzena in een kommetje op in een scheut koud water, voeg toe aan de rode kool. Roer goed, zodat het zonder klonten indikt. Voeg naar smaak zeezout en peper toe.

Stap 6:
Bak intussen de worstjes bruin in olie.

Stap 7:
Als je in de aardappel prikt en deze valt uit elkaar, dan zijn ze gaar. Giet ze af en serveer met de stoofpot en garneer de worstjes met de mosterddip.

VOEDINGSWAARDEN
per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 620, Eiwit 22 gr, Koolhydraten 93 gr, Suiker 14 gr, Vet 16 gr, Verzadigd vet 3 gr, Natrium 100 ml

Leave a Reply