Winkelmand

De grandioze overdaad van de natuur zie je in deze magnifieke paddestoelen. Geserveerd met een mix van plantaardig gehakt, maïs en spinazie. Met een bite van kleine macarnasi-pasta.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout, suiker

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
2 portobello’s, 200 g vegan gehakt, 1 ui, 140 g mais (blik), 200 ml tomatenstukjes (blik), 150 g spinazie, 1/2 el knoflookpoeder, 2 takjes peterselie, 1 el suiker, 80 g kleine pasta ‘macarnasi’, olie, zout, peper.

3 – 4 personen
4 portobello’s, 400 g vegan gehakt, 2 uien, 280 g mais (blik), 400 ml tomatenstukjes (blik), 300 g spinazie, 1 el knoflookpoeder, 4 takjes peterselie, 2 el suiker, 160 g kleine pasta ‘macarnasi’, olie, zout, peper.

Stap voor stap

Stap 1

Breng een pan met water, de pasta en een beetje zout aan de kook. Als de pasta al dente is giet je af.

Stap 2

Snipper de ui.

Stap 3

Doe in een bakpan of wok een beetje olie en bak de portobello aan beide kanten met de knoflookpoeder en een beetje zout. Bak ca. 2 minuten per kant. Haal ze uit de pan en laat ze rusten op een bord.

Stap 4

Doe in de pan van de portobello een beetje olie. Voeg de ui en het gehakt erbij op middelhoog vuur. Bak tot de ui tot deze gecaramelliseerd is. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 5

Laat het blikje mais uitlekken en voeg deze samen met de tomatenstukjes uit blik toe aan het gehakt. Voeg ook 1 el suiker toe. Roer en meng goed.

Stap 6

Voeg de spinazie toe aan de pan en blijf roerbakkend mengen tot de spinazie is geslonken.

Stap 7

Serveertip: maak op het bord een bedje van het geroerbakte gehakt met spinazie. Leg er een portobello in het midden op en vul de portobello met de pasta. Zie de foto. Snijd de takjes peterselie fijn en bestrooi er het gerecht mee.

 

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 649, Eiwit 5,2, Koolhydraten 48,2, Suiker 3 Vet 5,8, Verzadigd vet 1,
Natrium 3

Leave a Reply