Skip to main content

De grandioze overdaad van de natuur zie je in deze magnifieke paddenstoelen. Geserveerd met een mix van plantaardig gehakt, maïs en spinazie. Met een bite van kleine macarnasi-pasta.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout, peper en bruine suiker

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

2 portobello’s, 200 g vegan gehakt, 1 ui, 140 g maïs (blik), ½ blik tomatenstukjes, 150 g spinazie, 1 tl knoflookpoeder, 2 takjes peterselie, 80 g kleine pasta ‘macarnasi’

3 – 4 personen

4 portobello’s, 400 g vegan gehakt, 2 uien, 280 g maïs (blik), 1 blik tomatenstukjes, 300 g spinazie, 1 el knoflookpoeder, 4 takjes peterselie, 160 g kleine pasta ‘macarnasi’

Stap voor stap

Stap 1:
Breng een pan met water, de pasta en een beetje zout aan de kook. Als de pasta al dente is, giet je af.

Stap 2
Snipper de ui.

Stap 3
Doe in een bakpan of wok een beetje olie en bak de portobello aan beide kanten met de knoflookpoeder en een beetje zout. Bak ca. 2 minuten per kant. Haal ze uit de pan en laat ze rusten op een bord.

Stap 4
Doe in de pan van de portobello weer een beetje olie. Voeg de ui en het gehakt erbij op middelhoog vuur. Bak de ui tot deze gekaramelliseerd is. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 5
Laat de maïs uitlekken en voeg deze samen met een half blik tomatenstukjes (3-4 personen: 1 blik) toe aan het gehakt. Voeg een beetje suiker naar smaak toe. Roer en meng goed.

Stap 6
Voeg de spinazie toe aan de pan en blijf roerbakken tot de spinazie is geslonken.

Stap 7
Serveertip: maak op het bord een bedje van het geroerbakte gehakt met spinazie. Leg er een portobello in het midden op en vul de portobello met de pasta. Zie de foto. Bestrooi het gerecht met peterselie.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 649, Eiwit 5,2 g, Koolhydraten 48 g, Suiker 3 g, Vet 5,8 g, Verzadigd vet 1,3 g, Natrium 112 mg

Next Post