Winkelmand

Welkom in de groentetuin. Op een basis van mais-polenta dansen de smaken: rijke kruiden en verschillende groenten op smaak gebracht met koriander en verse peterselie. Met een lekkere bite van de polenta!

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, suiker en zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
125 g polenta, ½ l water , 75 g kastanjechampignons, 1 kleine ui, 50 g spinazie, ½ zoete paprika, 1 stengel bosui, 200 g gepelde tomaten (1/2 blik), 1 tl gedroogd korianderblad, 1 tl komijnzaad, 1 tl Italiaanse kruiden, 1/2 el suiker, ½ el sambal, 1 bouillon blokje, 3 takjes peterselie, olie en zout.

3 – 4 personen
250 g polenta, 1 l water , 150 g kastanjechampignons, 2 kleine ui, 100 g spinazie, 1 zoete paprika, 2 stengel bosui, 400 g gepelde tomaten (1 blik), 2 tl gedroogd korianderblad, 2 tl komijnzaad, 2 tl Italiaanse kruiden, 1 el suiker, 1 el sambal, 2 bouillon blokje, 6 takjes peterselie, olie en zout.

Stap voor stap

Stap 1:

Doe het water in een pan met het bouillonblokje. Wanneer het begint te koken, voeg de polenta toe. Roer goed en laat 1 of 2 minuten doorkoken. Neem de pan dan van het vuur en verdeel de polenta gelijkmatig als een bodembasis op de bodem van de schaal waarin je het gerecht straks serveert.

Stap 2:

Snijd de bosui fijn, de ui in halve manen, de zoete paprika in lange reepjes en de champignons in medium dikkee plakjes.

Stap 3:

Doe een beetje olie in een wok of diepe pan. Voeg de bosui, zoete paprika en ui toe. Bak een paar minuten tot de ui begint te karamelliseren.

Stap4:

Voeg de champignonplakjes en de spinazie toe. Bak en roer goed voor nog een paar minuten. Voeg zout toe naar smaak.

Stap5:

Voeg de gepelde tomaten toe met de helft van het sap uit het blik. Voeg de kruiden, sambal en suiker toe. Roer goed voor 2 minuten en zet de pan van het vuur.

Stap 6:

Schep de volledige inhoud van de pan uit over de polenta. Doe dit zodanig dat alle groenten gelijkmatig over de bodem van polenta zijn verdeeld.

Stap 7:

Snijd de peterselie fijn en decoreer het gerecht ermee.

VOEDINGSWAARDEN:

Per portie voor 1 persoon:

Kcal: 634, Vet: 3,5 g, Verzadigde vetten: 2 g, Koolhydraten:17 g, suikers:4,2 g, Eiwit, 6 g, Zout: 0,46 g

Leave a Reply