Skip to main content

Dit recept is een delicieuze bom van plantaardige en pure proteïne op je bord. Een kommetje gemaakt van romige aardappelpuree gevuld met linzen, tofu en broccoli en getopt met pompoenpitten. Lekker en gezond!

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water voor de aardappelpuree: 1-2 pers.: 550 ml water / 4 pers.: 1100 ml

olie en zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

200 g broccoli, ½ blik linzen, 200 g tofu, ½ rode paprika, 2 tl kala namak, 1 tl nootmuskaat, 1 zakje gedroogde aardappelpuree, 2 el pompoenpitten, 2 el vegan boter

3 – 4 personen

400 g broccoli, 1 blik linzen, 400 g tofu, 1 rode paprika, 3 tl kala namak, 2 tl nootmuskaat, 2 zakjes gedroogde aardappelpuree, 4 el pompoenpitten, 4 el vegan boter

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de broccoli in kleine roosjes, doe ze in een pan met ruim water en een beetje zout en breng aan de kook. Kook tot ze zacht maar nog wel een bite hebben. Giet af en bewaar het kookwater.

Stap 2:
Giet de linzen af.

Stap 3:
Snijd de paprika in stukken en de tofu in blokken. Doe ze in een pan op het vuur met een beetje olie. Wanneer ze goudbruin beginnen te worden voeg de broccoli, de linzen en de kala namak toe. Roer goed en zet het vuur uit.

Stap 4:
Neem van het bewaarde kookwater van de broccoli de hierboven aangegeven hoeveelheid voor het maken van de aardappelpuree. Doe het water in een pan met de aardappelpuree vlokken en meng goed. Zet het op het vuur en laat het al roerend verdikken.

Stap 5:
Voeg de nootmuskaat en de vegan boter aan de aardappelpuree toe en eventueel nog meer zout en meng goed. De puree moet stevig worden (als een soort zacht deeg).

Stap 6:
Maak je handen nat en neem per persoon een deel van de puree (een balvorm) om een bodem van te maken. Bevochtig je handen opnieuw en vorm van de puree op je bord een soort diep bord.

Stap 7:
Leg de groenten en tofu op de aardappelpuree-kom en besprenkel met pompoenpitten.