Winkelwagen

Deze soep heeft een krachtige mix van plantaardige ingrediënten. Hij is lekker en romig met vegan yoghurt, rode linzen en wortelen en heeft een top smaak van specerijen en verse koriander.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water voor de soep: 1-2 pers.: 750 ml / 3-4 pers.: 1500 ml

olie en zout

Benodigdheden

blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
1 ui, 250 g wortelen, 2 el rode linzen, ½ el kerriepoeder, 1½ groentebouillonblokjes, 1 tl komijnzaad, 2 el plantaardige yoghurt, 2 takjes koriander, 4 sneetjes bruinbrood

3 – 4 personen
2 uien, 500 g wortelen, 4 el rode linzen, 1 el kerriepoeder, 3 groentebouillonblokjes, 2 tl komijnzaad, 4 el plantaardige yoghurt, 4 takjes koriander, 8 sneetjes bruinbrood

Stap voor stap

Stap 1:
Snij de uien en wortelen in blokjes.

Stap 2:
Verhit wat olie in een soeppan en bak de uien en wortels tot de uien glazig zijn. Voeg de kerriepoeder toe en bak 2 minuten mee.

Stap 3:
Voeg de linzen en de bouillonblokjes toe en roerbak even mee. Voeg dan de hierboven voorgeschreven hoeveelheid water toe, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen tot de wortels en de linzen zacht zijn. Breng op smaak met peper en een beetje zout.

Stap 4:
Mix met de blender (of een staafmixer) tot het een glad mengsel is.

Stap 5:
Verhit wat olie in een kleine koekenpan en laat hierin het komijnzaad heel kort sissen tot deze goudbruin is. Rooster ook het brood.

Stap 6:
Doe de soep in een kom. Serveer in elke kom soep een lepel yoghurt met de komijnzaadjes en een beetje verse korianderblaadjes erbovenop. Serveer met het geroosterde brood.

VOEDINGSWAARDEN
per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 545, Eiwit 8,6 g, Koolhydraten 30 g, Suiker 5,3 g, Vet 5,2 g, Verzadigd vet 1,3 g, Natrium 111 mg

Leave a Reply