Winkelmand

Een romige aardappelpuree met rode biet, spruitjes geparfumeerd met verse salie en al dat lekkers geserveerd met plantaardige bitterballen en room.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout
Water voor de aardappelpuree: 2 pers.: 500 ml water / 4 pers.: 1000 ml

Benodigdheden
Blender

 

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
350 gr spruitjes, 250 ml plantaardige melk, 1 ui, 1 tak salie, 8 vegan bitterballen, 2 el vegan kookroom, 1 tl nootmuskaat, 1 zakje aardappelpuree, 1 rode biet

3 – 4 personen
700 gr spruitjes, 500 ml plantaardige melk, 2 uien, 2 takjes salie, 16 vegan bitterballen, 4 el vegan kookroom, 2 tl nootmuskaat, 2 zakjes aardappelpuree, 2 rode bieten

Stap voor stap

Stap 1:
Zet een pan op het vuur met de hierboven voorgeschreven hoeveelheid water en een beetje zout. Wanneer het kookt zet je het vuur uit en voeg je de aardappelpuree vlokjes toe. Mix goed.

Stap 2:
Doe de puree in de blender en voeg de melk, nootmuskaat en de rode biet in grove stukken toe. Blend tot een gladde puree.

Stap 3:
Snijd de voet van de spruitjes en elke spruit in twee halfjes.

Stap 4:
Snijd de ui fijn. Pluk de bladen van de salie en snijd fijn.

Stap 5:
Doe de spruitjes in een wok of pan met een paar lepels water (in plaats van olie) en een beetje zout. Na twee minuten koken voeg je de ui, de bitterballen en de salie blaadjes toe en roer je goed tot alles klaar is.

Stap 6:
Warm de puree nog even op en serveer deze dan aan een kant van het bord en de spruitjes aan de andere kant. ‘Schilder’ een paar lijntjes met de vegan kookroom over het hele bord (zie foto).

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 574, Eiwit 13 g , Koolhydraten 45 g, Suiker 5 g, Vet 5 g, Verzadigd vet 1 g,  Natrium 110 mg

Leave a Reply