Skip to main content

Een romige aardappelpuree met rode biet en spruitjes geparfumeerd met verse salie. Geserveerd met plantaardige ballen en beschilderd met romige vegan crème.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie en zout

water voor de aardappelpuree: 2 pers.: 400 ml water / 4 pers.: 800 ml

Benodigdheden
blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

350 gr spruitjes, 250 ml plantaardige melk, 1 ui, 1 tak salie, 8 vegan ballen, 2 el vegan kookroom, 1 tl nootmuskaat, 1 zakje aardappelpuree, 1 rode biet

3 – 4 personen

700 gr spruitjes, 500 ml plantaardige melk, 2 uien, 2 takjes salie, 16 vegan ballen, 4 el vegan kookroom, 2 tl nootmuskaat, 2 zakjes aardappelpuree, 2 rode bieten

Stap voor stap

Stap 1:
Zet een pan op het vuur met de hierboven aangegeven hoeveelheid water, de plantaardige melk en een beetje zout. Wanneer het kookt zet je het vuur uit en voeg je de aardappelpuree vlokjes toe. Mix goed.

Stap 2:
Doe de puree in de blender en voeg de nootmuskaat en de rode biet (in grove stukken) toe. Blend tot een gladde puree.

Stap 3:
Snijd de voet van de spruitjes af en snijd daarna elke spruit in twee halfjes.

Stap 4:
Snijd de ui fijn. Pluk de bladen van de salie en snijd fijn.

Stap 5:
Doe de spruitjes in een wok of pan met een paar lepels water (in plaats van olie) en een beetje zout. Na twee minuten wokken/koken voeg je de ui, de vegan ballen en de salie blaadjes toe en roer je goed tot de spruitjes krokant zacht zijn.

Stap 6:
Warm de puree nog even op in een pan en serveer deze aan een kant van het bord en de spruitjes met ballen aan de andere kant. ‘Schilder’ een paar lijntjes met de vegan kookroom over het hele bord (zie foto).