Skip to main content

Een heerlijke pastinaak crème met de bite van paksoi en bosui. Bestrooid met ‘superfood’ chiazaad, bekend door het hoge gehalte aan omega 3 en calcium plus nog veel vitaminen. Gezond én lekker.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water voor de pastinaak 1-2 pers.: 400 ml water / 3-4 pers: 800 ml water

olie, zout

Benodigdheden

oven en blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 paksoi, 300 g pastinaak, 200 ml kokosmelk, 3 stengels bosui, 1 bouillonblokje, 3 cm gember, 2 el chiazaad, 1 tl nootmuskaat, peper

3 – 4 personen

2 paksoi, 600 g pastinaak, 400 ml kokosmelk, 6 stengels bosui, 2 bouillonblokjes, 6 cm gember, 4 el chiazaad, 2 tl nootmuskaat, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de pastinaak in grove stukken (het hoeft niet geschild te worden omdat het biologisch is). Doe in een pan met de hierboven aangegeven hoeveelheid water en het(de) bouillonblokje(s).

Stap 2:
Kook de pastinaak tot deze zacht is geworden. Daarna doe je alles (incl. het resterende kookwater) in een blender en voeg de kokosmelk erbij. Blend tot een romige crème.

Stap 3:
Snijd de stam van de paksoi in dunne reepjes en de blaadjes in slingertjes. Snijd de bosui in halve ringen en rasp de gember (of snijd goed fijn).

Stap 4:
Doe een beetje olie in een wok (of diepe pan) en voeg de paksoi, gember en bosui erbij. Bak en blijf roerbakken tot de paksoi zacht is geworden.

Stap 5:
Schenk de pastinaak crème bij de paksoi-mix in de pan. Meng alles bij elkaar en voeg nootmuskaat, zout en peper toe naar smaak.

Stap 6:
Bestrooi elke portie crème met een beetje chiazaad als topping.