Winkelmand

Een makkelijk recept vol smaak. Met een zelfgemaakte pestosaus van verse basilicum en tofu. Basilicum is bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen (anti-aging, anti-stress, verlichting bij verkoudheid, ontstekingsremmend en nog veel meer). Gezond en lekker.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout

Benodigdheden

blender en oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
250 gr spaghetti, 80 gr tofu, 8 romaatje tomaten, 1 tak verse basilicum, 6 shiitakes, 1 teentje knoflook, 1 el Italiaanse kruiden.

3 – 4 personen
500 gr spaghetti, 160 gr tofu, 16 romaatje tomaten, 2 takjes verse basilicum, 12 shiitakes, 2 knoflook tenen, 2 el Italiaanse kruiden.

Stap voor stap

Stap 1:

Zet de oven op 180 graden.

Stap 2:
Kook de spaghetti in een pan met ruim water en een beetje zout (ongeveer 8 minuten). Als ze gaar zijn, afgieten en opzij zetten.

Stap 3:
Was de romaatje tomaten en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie en een beetje zout. Zet ze in de oven tot ze zacht en licht geroosterd zijn aan de buitenkant.

Stap 4:
Pluk de blaadjes van de basilicum en doe ze in de blender samen met de tofu, knoflook, olijfolie en een beetje zout. Mix tot een gladde saus.

Stap 5:
Snijd de shiitake in reepjes en fruit ze in een pan met een scheutje olijfolie. Als ze goudbruin zijn, zet het vuur laag en voeg de spaghetti toe.

Stap 6:
Meng en voeg alle pestosaus toe.

Stap 7:
Serveer met een snufje zout, Italiaanse kruiden en tomaten er bovenop.

 

VOEDINGSWAARDEN:

Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 610, Eiwit 9, Koolhydraten 58, Suiker 6, Vet 12, Verzadigd vet 3, Natrium 120

Leave a Reply