Winkelmand

Wow, wat een ervaring van smaak en textuur in dit gerecht. De zachtheid van de silky auberginemousse met de parelcouscous, de krokantheid van verse groenten en het explosieve einde van knoflook…heerlijk!

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper

Benodigdheden

blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
1 aubergine, 3 tenen knoflook, 100 gr tempeh, 1 stengel bosui, 130 gr parelcouscous, 200 ml plantaardige room, 2 el edelgist, 1 wortel, 1 courgette, 1 tl garam masala

3 – 4 personen
2 aubergine, 6 tenen knoflook, 200 gr tempeh, 2 stengels bosui, 260 gr parelcouscous, 400 ml plantaardige room, 4 el edelgist, 2 wortels, 2 courgettes, 2 tl garam masala

Stap voor stap

Stap 1
Breng de couscous aan de kook met genoeg water (en een beetje zout) om de couscous volledig te bedeken. Kook tussen de 6 en 8 minuten en giet af.

Stap 2
Snij de aubergine in dunne, ronde plakjes en snij de knoflook fijn. Bak in een pan met een beetje olie en zout gedurende 5 minuten.

Stap 3
Doe de aubergine en knoflook in een blender met de sojacuisine en het edelgist en wat zwarte peper (of blend met de staafmixer). Blend tot een fijne mousse. Voeg nog wat extra zout naar smaak toe.

Stap 4
Snijd de wortel in julienne reepjes en de courgette in kleine stukjes. Snijd de tempeh in blokjes en de bosui in dunne ringen.

Stap 5
Doe wat olie in een pan en bak de tempeh en de bosui. Wanneer de tempeh kleur begint te krijgen, voeg de wortel en de courgette toe. Voeg een beetje zout en de garam masala toe. Bak tot de groente zacht is, maar zorg voor het behoud van een bite.

Stap 6
Voeg de couscous toe aan de tempeh groentemix.
Giet er een beetje olijfolie en zout over.

Stap 7
Serveer de groente-couscous-mix samen met de aubergine-mousse als saus en geniet ervan!

VOEDINGSWAARDEN:

Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 572, Eiwit 11 g, Koolhydraten 38 g, Suiker 5 g, Vet 7 g, Verzadigd vet 1 g, Natrium 90 mg

Leave a Reply