Skip to main content

Wat een ervaring van smaak en textuur in dit gerecht. De zachte auberginemousse met parelcouscous en de krokante lekkere groenten …heerlijk!

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, olijfolie, zout

Benodigdheden

blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 aubergine, 3 tenen knoflook, 100 g tempé, 1 stengel bosui, 130 g parelcouscous, 200 ml plantaardige kookroom, 2 el edelgist, 1 wortel, 1 courgette, 1 tl garam masala, peper

3 – 4 personen

2 aubergine, 6 tenen knoflook, 200 g tempeh, 2 stengels bosui, 260 g parelcouscous, 400 ml plantaardige kookroom, 4 el edelgist, 2 wortels, 2 courgettes, 2 tl garam masala, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Breng de couscous aan de kook met genoeg water (en een beetje zout) om de couscous volledig te bedekken. Kook tussen de 6 en 8 minuten en giet af.

Stap 2:
Snijd de aubergine in dunne, ronde plakjes en snijd de knoflook fijn. Bak ze in een pan met een beetje olie en zout gedurende 5 minuten.

Stap 3:
Doe de aubergine en knoflook in een blender (of blend met de staafmixer) met de plantaardige kookroom en het edelgist en wat zwarte peper. Blend tot een fijne mousse. Voeg nog wat extra zout naar smaak toe.

Stap 4:
Snijd de wortel in julienne-reepjes en de courgette in kleine stukjes. Snijd de tempé in blokjes en de bosui in dunne ringen.

Stap 5:
Doe wat olie in een pan en bak de tempé en de bosui. Wanneer de tempé kleur begint te krijgen, voeg de wortel en de courgette toe. Voeg een beetje zout en de garam masala toe. Bak tot de groente zacht is, maar zorg voor het behoud van een bite.

Stap 6:
Voeg de couscous toe aan de tempé-groentemix. Giet er een beetje olijfolie en zout over.

Stap 7:
Serveer de groente-couscous-mix samen met de aubergine-mousse als saus.