Winkelmand

Een superlekkere saus van geroosterde paprika, plantaardige kaas en room op volkoren spaghetti. In combinatie met de hippe groente cavolo nero (palmkool) is het al een delicatesse. En wij doen er nog een topping van krokante bakbanaan bij. Yes!!

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
olie, zout en peper

Benodigdheden
oven, blender, schaar

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
200 g volkoren spaghetti, 2 paprika, 4 bladeren cavolo nero, 200 ml vegan culinaire room, 70 g geraspte kaas, 1 teen knoflook, 1 bakbanaan

3 – 4 personen
400 g volkoren spaghetti, 4 paprika, 8 bladeren cavolo nero, 400 ml vegan culinaire room, 140 g geraspte kaas, 2 teen knoflook, 2 bakbanaan

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230°C.

Stap 2:
Breng een grote pan met water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg de spaghetti toe. Kook tot deze al dente is en giet af.

Stap 3:
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten, snijd in grove stukken en leg ze (evt. op bakpapier) op een met olie ingesmeerd ovenblad. Besmeer ook de paprika (evt. met een keukenkwast) met een beetje olie, bestrooi met wat zout en zet in de oven. Draai ze na 8 minuten om en laat nog eens 8 minuten in de oven.

Stap 4:
Knip met een schaar het blad van de cavolo nero over de lengte in lange, dunne slingers van 2-3 mm breed.
Gebruik daarbij de harde middennerf niet. Breng een kleine pan met water en wat zout aan de kook. Doe de slingers erin en kook 15-20 minuten.

Stap 5:
Doe in de blender: de knoflook, de culinaire room en de geraspte kaas. Doe de geroosterde paprika erbij en blend tot een gladde saus. Voeg peper en evt. wat zout toe.

Stap 6:
Pel de bakbanaan. Snijd in de lengte in twee helften. Snijd beide helften in de lengte weer in twee helften. Snijd deze lange kwarten in kleine blokjes. Bak ze in een koekenpan met een beetje olie tot ze goudbruin zijn. Strooi er een beetje zout over.

Stap 7:
Giet de cavolo nero af en warm de paprika-saus kort op in een kleine pan.

Stap 8:
Serveer de spaghetti met de warme paprika saus. Garneer met de cavolo nero en de stukjes bakbanaan.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 710 Eiwit 8,8 g, Koolhydraten 42 g, Suiker 6,2 g, Vet 8,2 g, Verzadigd vet 1,8 g, Natrium 156 mg

Next Post

Leave a Reply