Winkelmand

Een recept voor de kerstvakantie! Een speciale pannenkoek van doperwten, vegan mayo en plantaardige melk. Gepresenteerd in de vorm van een kerstboom en gedecoreerd met vegan bitterballen, slingertjes van paprika en andere lekkernijen.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie en zout

Benodigdheden
Blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
140 gr doperwten, 250 ml plantaardige melk, 100 gr bloem, 1 el vegan mayo, ½ zakje bakpoeder, 7 vegan bitterballen, ½ rode paprika, 2 bosuien, 1 el sesamzaad, 4 radijsjes, 4 el sweet chili sauce, 2 takken rozemarijn.

3 – 4 personen
280 gr doperwten, 500 ml plantaardige melk, 200 gr bloem, 2 el vegan mayo, 1 zakje bakpoeder, 14 vegan bitterballen, 1 rode paprika, 4 bosuien, 2 el sesamzaad, 8 radijsjes, 8 el sweet chili sauce, 4 takken rozemarijn.

Stap voor stap

Stap 1:
Doe in de blender: de doperwten, sojamelk, bloem, mayo, bakpoeder en een beetje zout. Mix tot een homogene pannenkoekmix. Laat even rusten.

Stap 2:
Pluk de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze fijn. Snijd de bosuien in diagonale ringetjes en de paprika in reepjes. Zet een pan met een beetje olie op het vuur en bak de bosuien, de paprika en de bitterballen bestrooid met de rozemarijn en een beetje zout naar smaak 3 minuten.

Stap 3:
Doe 1 el olie in een grote pan en laat goed heet worden. Doe met bijvoorbeeld een soeplepel de pannekoekenmix in de pan en bak op halflaag vuur totdat het niet meer vloeibaar is. Leg een natgemaakt bord op de pannenkoek in de pan en draai dan de pan om. Nu kun je de andere kant van de pannenkoek bakken. Zodra dit klaar is leg je het op de snijdplank.

Stap 4:
Snijd de ronde groene pannenkoek in 4 kwarten.

Stap 5:
Snijd de radijsjes in plakjes en daarna julienne (kleine reepjes).

Stap 6:
Leg de 4 kwartjes pannenkoek boven elkaar zodat dat ze een kerstboom vormen.​

Stap 7:
Decoreer met de bitterballen in de hoekjes van de kwarten, de paprika als slingers en de radijs stokjes overal.

Stap 8:
Besmeer het kerstboompje met de sweet chili sauce in en besprenkel met sesamzaad.​

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 643, Eiwit 14 g, Koolhydraten 42 g, Suiker 7 g, Vet 18 g, Verzadigd vet 1 g, Natrium 150 mg

Leave a Reply